hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaşlı taraftarlardan sokak kedileri için 25 sıcak yuva

    Beşiktaşlı taraftarlardan sokak kedileri için 25 sıcak yuva
    expand

    Beşiktaşlı taraftarlardan sokak kedileri için 25 sıcak yuva

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Salihli ilçesinde, Beşiktaşlı taraftarlar tarafından yaptırılan 25 kedi evi, ilçenin çeşitli yerlerindeki parklara yerleştirildi. Kedi evlerinin yanına mama da bırakıldı.

    Salihli Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Erkan Esen ve beraberindeki dernek üyeleri, lise öğrencilerinden oluşan Lise BJK grubu ile el ele verip, özellikle sıcaklıkların düştüğü gece saatlerinde sokak kedilerinin üşümemesi için harekete geçti. Beşiktaşlı taraftarlar kendi aralarında para toplayıp, 25 kedi evi yaptırdı. Kedi evleri Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı başta olmak üzere ilçenin çeşitli yerlerindeki büyük parklara yerleştirildi. Kedi evlerinin yakınlarına mama da bırakıldı.

    Salihli Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Erkan Esen, projeyle ilgili bilgi verip, ""Hayatımızın bir parçası olan yaşlılarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz için proje hayata geçirirken, son olarak da minik dostlarımız için Kedi Evi Projesi'ni hayata geçirdik. Proje kapsamında 25 kedi evini belli noktalara bırakıp, ayrıca yemleme çalışması yaptık. Proje ile sokak kedileri artık kışın soğuktan, yazın da sıcaktan korunacak. Hedefimiz gençlerimizle sadece haftada bir maç seyretmek değildir. Amacımız bu tür projeleri gençlerimizle hayata geçirip, onların topluma ve çevreci birer birey olarak yetişmesini öncelik yapmaktır. Çünkü taraftarlık sadece maç seyretmek değil, farkındalık yaratmaktır. Bizde Beşiktaşlılar Derneği olarak, hayata geçirdiğimiz projelerle ilçede farkındalık yarattığımızı düşünüyorum" dedi.

    Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow