hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüsten ölen doktor anıldı

    Koronavirüsten ölen doktor anıldı
    expand

    Koronavirüsten ölen doktor anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Salihli ilçesinde, koronavirüse yakalanan ve tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında yaşamını yitiren Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Cemal Yıldız, görev yaptığı özel hastanenin önünde düzenlenen törele anıldı.

    Salihli'de özel bir hastanede görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Cemal Yıldız (63), yaklaşık 50 gün önce korona virüse yakalandı. Evli, 2 çocuk babası Yıldız, görev yaptığı hastanede tedaviye alındı. Dr. Yıldız, geçen 8 Ocak'ta meslektaşlarının müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.  Dr. Yıldız, İzmir'de toprağa verildi.

    15 yılı Salihli Devlet Hastanesi'nde olmak üzere toplam 25 yıldır ilçede gastroenteroloji uzmanı olarak hizmet veren Dr. Cemal Yıldız, bugün son olarak görev yaptığı özel hastanede pandemi kuralarına uygun şekilde düzenlenen törene anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan özel hastanenin başhekimi Op. Dr.Seçkin Meriçeli, Dr.Yıldız'ın Salihli'de görev yaptığı sürece çalışkanlığı, kibarlığı, babacanlığı ve mesleğine etik davranışı ve titizliği ile tüm hastaları ve meslektaşları tarından çok sevilen bir hekim olduğunu söyledi.

    Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Bekir Yasa. "Bir hekimimizi değil, dostumuzu ve arkadaşımızı kaybettik. Çok iyi bir insandı, bundan sonra hep iyilikleriyle anılacak. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

    'CANIMIZI ŞEHİT VERDİK'

    Acılarını paylaşan herkese teşekkür eden Dr. Cemal Yıldız'ın eşi Hacer Yıldız da "Canımızı şehit verdik" dedi.  

    Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise "Hastalarını iyileştirmek isterken yakalandığı koronavirüse yenik düşerek şehit olan ilçenin tek Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Cemal Yıldız'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

    Salihli Müftüsü Adem Karakelebek'in duasının ardından Başhekim Op. Dr. Meriçeli tarafından Dr. Cemal Yıldız'ın eşi Hacer Yıldız'a Türk Bayrağı verildi.

    Anma törenine Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Metin Durmaz, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gürsoy, ilçedeki bazı özel hastanelerin başhekimleri ile sağlık çalışanları da katıldı.

    Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow