hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgöl'de dört okulda yangın eğitimi verildi

    Sarıgölde dört okulda yangın eğitimi verildi
    expand

    Sarıgöl'de dört okulda yangın eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, itfaiye tarafından okullardaki öğrencilere yangın eğitimi verilmeye başlandı.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarıgöl Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Kaçmaz tarafından ilçe merkezindeki okullarda öğrencilere yangın eğitimi verildi. İlk olarak Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi, Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Egemenlik Çok Programı Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan İlkokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlerine yangında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

    İtfaiye Amiri Ali Kaçmaz, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini belirtip, "İhbarda bulunurken, verilecek adresin doğru olmasına özen gösterin. Adres verilirken yakınındaki okul, park gibi kolay bulunmasını sağlayacak bilgileri de verin" dedi.

    Ev ve işyerlerinde mutlak surette yangın tüpleri bulundurulmasını isteyen Kaçmaz, evlerde, soba tutuştururken ise kesinlikle tiner kullanılmaması konusunda uyardı. Olası bir yangın durumunda bulunduğumuz binayı terk ederken eğilerek dışarı çıkılması gerektiğine dikkati çeken Kaçmaz, "Çünkü, duman havada olur. Gerekirse bulunulan yerden sürünerek dışarı çıkılmalı" dedi. Kaçmaz, yangın tüpü kullanımı da uygulamalı olarak gösterdi.

    Eğitimin ilçedeki diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.

    Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow