hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgöl'de üzüm bağları örtü altına alınıyor

    Sarıgölde üzüm bağları örtü altına alınıyor
    expand

    Sarıgöl'de üzüm bağları örtü altına alınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, bölgenin dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü başta diğer üzüm türleri, doluya karşı örtü altına alınmaya başlandı.

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, bölge çiftçisinin son günlerde hararetli bir çalışmanın içinde olduğunu belirti. Bölgenin dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü başta olmak üzere diğer üzüm türlerinin doluya karşı örtü altına alınmaya başlandığını kaydetti. Bölgedeki 117 bin dekarlık alanda çekirdekli ve sofralık Sultaniye üzümü yetiştirildiği yapıldığını belirten Akar, "Sarıgöl'de üzüm üreticilerimiz, dolu ve iri yağmura karşı en etkili önlem olan tül örtü sistemini son yıllarda giderek arttırma başladı. Sarıgöl'de bu yıl yaklaşık 2 bin dekarlık üzüm bağı doluya ve iri yağmura karşı tül örtü sistemiyle koruma altına alındı. Bu örtüler temmuz ayında diğer örtüler ile birlikte sezon sonuna kadar bağların üzerinde örtülü olarak kalır" dedi.

    Sarıgöllü üzüm üreticisi Zekeriya Akat, "Ovamızın geçim kaynağı olan çekirdekli, çekirdeksiz üzümlerimizi doludan, aşırı yağışlardan korumak için file örtüsü yapmaya başladık. Çareyi bu yöntemde buluyoruz" dedi.

    Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow