hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgöl'de üzüm üreticileri için maske üretiyorlar

    Sarıgölde üzüm üreticileri için maske üretiyorlar
    expand

    Sarıgöl'de üzüm üreticileri için maske üretiyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, koronavirüsün yayılmasının önlenmesi kapsamında üzüm üreticileri için Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi tarafından nano teknoloji ile üretilmiş kumaştan maske üretimine başlandı. Dikilecek maskelerden üzüm üreticilerinin yanı sıra istek olması halinde vatandaşlara da ücretsiz olarak dağıtılacağı bildirdi.

    Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde, koronavirüs salgını nedeniyle üzüm üreticileri için maske dikilmek üzere Denizli'deki bir firmadan 25 kilogram nano teknoloji ile üretilmiş kumaş satın alındı. Alınan kumaşlar maske dikilmek üzere Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi'ne teslim edildi. Buradaki iki usta öğretici ve dört kursiyer, üç gün içinde toplam 2 bin adet maske dikti. Hedefin 8 bin maske daha dikmek olduğu bildirildi. Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Koronavirüs ile mücadele için her kesim elini taşın altına koymalı. Maskelerin dikilip, üzüm üreticilerine ulaşması çiftçilerimizi memnun etti" dedi.

    Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Hasan Oruç da gönüllü olarak 10 bin adet koruyucu maskeyi dikmeye talip olduklarını belirtip, "İnşallah en kısa sürede el birliği ile bu virüsten kurtulacağız" diye konuştu.

    Dikilecek maskelerden üzüm üreticilerinin yanı sıra istek olması halinde vatandaşlara da ücretsiz olarak verileceği bildirildi.

    Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow