hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehzadelerden 25 kişilik ekip deprem bölgesine uğurlandı

    Şehzadelerden 25 kişilik ekip deprem bölgesine uğurlandı
    expand

    Şehzadelerden 25 kişilik ekip deprem bölgesine uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Şehdadeler ilçesinden 12 araç ve 25 personelden oluşan ekip, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesine uğurlandı. Ekiplerin ilk olarak Kahramanmaraş'a gideceğini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Gün tek yürek tek bilek olma günüdür" dedi.

    Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma neden olan deprem sonrasında Şehzadeler Belediyesi depremzedelerin yaralarının sarılması için harekete geçti. 12 araç ve 25 personelden oluşan bir konvoy bölgedeki aramla kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ilk olarak Kahramanmaraş'a itmek üzere yola çıktı.

    Kahramanmaraş'ın ardından diğer şehirlerde de görev yapması beklenen ekibin yer aldığı konvoy, Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'nden uğurlandı.

    12 ARAÇ VE 25 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNE UĞURLANDI 

    Ekiplere, kazasız belasız bir yolculuk ve hayırlı görevler dileğinde bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Depremin meydana geldiği andan itibaren teyakkuz halindeyiz. Saat 05.00 sıralarında Manisa AFAD Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçerek Şehzadeler Belediyesi olarak araç ve ekipmanlarımızla hazır olduğumuzu belirtmiştik. AFAD'tan gelen talep doğrultusunda 12 araçlık konvoyumuz ile 25 mesai arkadaşımızı bölgeye uğurluyoruz. Konvoyumuzun içinde iş makinaları, kamyonlar var. İki tane seyyar aydınlatma projektörümüz var.  Özellikle gece sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında bu seyyar aydınlatmalar çok faydalı oluyor.  Yine depremle mücadelede kullanılacak el aletleri, araç gereçler teknik donanımlar var" diye konuştu.

    Günün tek yürek ve tek bilek olma günü olduğunu, yaraları birlikte sarma günü olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Bu vesileyle vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah ekibimiz yarın sabah saatlerinde Kahramanmaraş ilimizde görevlerine başlayacak" dedi.

    DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM TOPLANIYOR

    Depremzedeler için başlatılan bir yardım kampanyası olduğuna da değinen Başkan Çelik şöyle devam etti:

    "Bununla ilgili paylaşımları yaptık. Yoğun bir ilgi ve destek var. Topladığımız yardımları Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza spor salonunda teslim ediyoruz. Oradan da kamyonlar doldukça kardeşlerimizin yaralarını sarmak için afet bölgesine gönderiyoruz. Şu ana kadar katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardımları beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yardımları getiremeyecek olan varsa Bey Masamız 444 95 45 no'lu numarayı arayabilir. Ekiplerimiz talipte bulunan olması halinde gidip, bu yardımları alarak toplama merkezine teslim ediyor. Hep birlikte yaraları saracağız."

    BAŞKAN ÇELİK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

    Kahramanmaraş'a gidecek konvoyun uğurlanmasının ardından yardımların toplandığı Atatürk Spor Salonu'nu ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaları bir süre inceleyen Başkan Çelik, "Spor salonumuzda hummalı bir çalışma var. Manisalı hayırseverlerimizin yardımları ekiplerimizce getirilerek yetkililere teslim ediliyor. Burada ayrıştırılıyor. Battaniye, hijyen malzemesi, gıda malzemesi gibi ayrı ayrı tasnif ediliyor. Kolilenip kamyonlara yüklenerek yola çıkarılıyor. Sabaha kadar çalışmalar devam edecek" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow