hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hırsızlar Selendi'nin 5 mahallesini telefonsuz ve internetsiz bıraktı

    Hırsızlar Selendinin 5 mahallesini telefonsuz ve internetsiz bıraktı
    expand

    Hırsızlar Selendi'nin 5 mahallesini telefonsuz ve internetsiz bıraktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur ÇAKMAK/SELENDİ (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Selendi ilçesinde telefon ve internet kablolarının çalındığı Terziler, Tavak, Çanşa, Selman Hacılar ve Çamlıca mahalleleri 2 aydır iletişimde mağduriyet yaşıyor. Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen, parasını ödedikleri halde hizmet alamadıklarını belirtip, sorunlarına çözüm üretilmesini istedi.
    Geçen 19 Şubat'tan itibaren çeşitli tarihlerde Selendi'nin kırsal Terziler, Tavak, Çansa, Selman Hacılar ve Çamlıca mahallelerindeki telefon ve internet kabloları çalındı. Hırsızlık nedeniyle 5 mahallenin iletişimi kesildi. Terziler Mahallesi'ndeki telefon ve internet kablolarını çaldıkları belirlenen Afganistan uyruklu Mohammad Asıf F. (32) ile Omid H. (32), jandarma tarafından aynı gün yakalandı. Çalınan kablolar da şühelilere ait 64 MA 001 plakalı kamyonette ele geçirildi. Şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Jandarma, diğer mahallelerdeki hırsızlık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı. Ancak, kabloların çalındığı bölgelerde, o günden bu yana yeni kabloların döşenmemesi nedeniyle mahalle sakinleri mağdur oldu.
    Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Muhtar Gökmen, "Köylüler ve muhtarlık olarak yetkililere kabloların çalındığını bildirdik. Ancak, buna rağmen bir sonuç alamadık. Şikayetlerimiz işe yaramıyor. Telefon ve internet erişimimiz 19 Şubat'tan bu yana yok. Parasını ödediğimiz halde internet ve telefon hizmetlerinden yararlanamıyoruz. Kendi paramızla rezil oluyoruz, hizmet alamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Mahallemizdeki okul ve sağlık ocağının dahi interneti çalışmıyor. Yeni internet abonesi olmak isteyenler de 'İnternet erişimi yetersiz' denilerek abone yapılmıyor. Tavak başta olmak üzere Terziler, Çansa, Seman Hacılar ve Çamlıca mahallelerinde bu çağda telefon ve internetsiz yaşam sürüyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow