hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orta Park'taki mini hayvanat bahçesi kapatıldı

    Orta Parktaki mini hayvanat bahçesi kapatıldı
    expand

    Orta Park'taki mini hayvanat bahçesi kapatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki Orta Park'ta bulunan mini hayvanat bahçesi, hayvanseverlerden gelen şikayetler üzerine Belediye tarafından kapatıldı. İçindeki tavuk ve horozlar ise encümen kararı ile satıldı.

    Turgutlu'da, eski belediye başkanlarından Serhat Orhan döneminde Orta Park'ta yaptırılan ve içinde sadece farklı tavuk türlerinin bulunduğu mini hayavanat bahçesi, bir süre sonra hayvanseverlerin tepkisine neden olmaya başladı. Turgutlu Hayvan Hakları Derneği tarafından mini hayvanat bahçesindeki hayvanların bulunduğu kümeslerin nizami olmadığı ve kokuya yol açtığı öne sürülüp, kaldırılması istendi. Gelen şikayetleri dikkate alan Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, içindeki toplam 12 tavuk ve horoz encümen kararı ile satılan mini hayvanat bahçesindeki kümesleri de bugün sökmeye başladı.

    Mini hayvanat bançesinin kaldırılması bazı vatandaşları ise üzdü. Kümeslerin söküldüğünü gören vatandaşlardan Aynur Demirkol, "Çocuklarımız, buradaki hayvanlara bakıyordu. Hatta bugün de tavuklara bakmak için gelmiştik. Ama mini hayvanat bahçesi kapatılmış" dedi.

    Kapatılan mini hayvanat bahçesinin yerine yenisinin yapılmayacağı bildirildi.

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow