hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgutlu'da yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi

    Turgutluda yaya geçitlerinde kırmızı çizgi dönemi
    expand

    Turgutlu'da yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Turgutlu), (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması hayata geçirildi. Turgutlu'da bir okulun önünde düzenlenen etkinliğe katılan Kaymakam Ali Yılmaz, "Sürücülerin özellikle trafik ve zemin işareti ile belirlenen okul ve yaya geçitlerinin olduğu yerlerde yavaşlayarak, yayalara öncelik vermeleri gerekmektedir. Bu bir kanuni zorunluluktur" dedi.
    İçişleri Bakanlığı trafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' uygulaması başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. 30 Mart tarihi itibariyle başlatılan uygulama kapsamında, Turgutlu'da Namık Kemal İlkokulu önünde program düzenlendi. Programa Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, mahalle muhtarları, resmi daire müdürleri, esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile öğrenciler katıldı.
    Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, etkinlikteki konuşmasında, "Tüm Türkiye'de bugün yaya önceliğinde konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor. Devletin tüm unsurlarının polisimizin, jandarmamızın, mülki idarenin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle, birlikte olduğumuzu göstererek yayaların öncelikli olduğunu, trafikte öncelikli geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu vurgulamak için bu etkinliği düzenliyoruz. Özellikle trafik işareti ve zemin işareti ile belirlenen yerlerde sürücüler kavşaklarda bu tür okul geçişlerinde, yaya geçişlerinin olduğu yerlerde yavaşlayarak, yayalara öncelik vermeleri gerekmektedir. Bu bir kanuni zorunluluktur" dedi.
    Konuşmanın ardından etkinliğe katılan öğrencilere, polis ve jandarma ekipleri tarafından yaya geçitlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kırmızıya boyanan yaya geçidinde durdurulan sürücülere yaya üstünlüğü ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow