hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgutlu'daki asayiş denetiminde yakalanan çeşitli suçlardan aranan 2 kişi tutulandı

    Turgutludaki asayiş denetiminde yakalanan çeşitli suçlardan aranan 2 kişi tutulandı
    expand

    Turgutlu'daki asayiş denetiminde yakalanan çeşitli suçlardan aranan 2 kişi tutulandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'ın Turgutlu ilçesinde, geniş katılımlı olarak düzenlenen asayiş denetiminde çeşitli suçlardan arandıkları belirlenip gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Denetimlerde ayrıca trafik kurallarına uymadıkları ve evraklarında eksiklikler bulunduğu belirlenen 44 araç sürücüsüne toplam 57 bin 465 lira para cezası kesilirken, 1 araç trafikten men edildi.

    Turgutlu'da, dün öğle saatlerinde asayiş denetlemesi düzenledi. Gece yarısına kadar süren denetlemeye Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 16 ekip halinde toplam 116 polis katıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi emrinde görevli 8 poliste denetimlere destek verdi.

    686 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolünün yapıldığı denetimlerde, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 5 kişi yakalandı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı. Diğer 3ü polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

    27 park ve bahçe ve 11 metruk bina ile 23 işyeri de kontrol edildi. Buradaki denetimlerde 1 şüpheli üzerindeki aramada kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıca 4 şüphelinin üzerindeki aramalarda 73 gram bonzai, 34 adet uyuşturucu  hap, 2 gram kokain, 2 gram uyuşturucu madde metamfetamin ele geçirildi.  4 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 1'i polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

    Diğer 3 şüphelinin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

    181 araçta durdurulup, tek tek denetlendi. Trafik kurallarına uymadıkları ve evraklarında eksiklikler bulunduğu belirlenen 44 araç sürücüsüne toplam 57 bin 465 TL para cezası kesildi, 1 araç ise trafikten men edildi.

    Ayrıca, 20 polisle Atatürk Bulvarı ve çevresinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske denetimi yapıldı. Bu denetimlerde de 153 kişi maskelerini tam takmaları konusunda uyarılırken, hiç maske takmayan 44 kşi hakkında ise para cezası kesilmek üzere tutanak tutuldu.,

    Polis yetkilileri bu tür uygulamaların belirli aralıklarla süreceğini bildirdi.

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow