hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli ve Suudi iş insanlarından Mardin'deki depremzedelere yardım

    Suriyeli ve Suudi iş insanlarından Mardindeki depremzedelere yardım
    expand

    Suriyeli ve Suudi iş insanlarından Mardin'deki depremzedelere yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)- MARDİN’e gelen depremzedelere aralarında Suriyeli ve Suudi Arabistanlıların da olduğu iş insanlarınca yardım malzemeleri gönderildi. 
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere destek olmak için Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi yurt dışından da yardımlar sürüyor. Aralarında Suriyeli ve Suudi Arabistanlı olan bir grup iş insanı Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e yerleşen depremzedelere dağıtılmak üzere 450 yardım kolisi, 150 hijyen paketi ve 150 yetim çocuk için de giyecek gönderdi. Mardin’e gelen Suriyeli iş insanı Talal el-Talal Ebu Musab, depremden etkilenenlerle dayanışma göstermek için Mardin’e geldiklerini söyledi. Ebu Musab Türkiye'nin, Suriye'nin en güvenilir dostu olduğunu belirterek, kendilerine yıllarca kucak açarak yardım elini uzatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ederek Türkiye'nin geçtiği bu zor süreçte ellerinden geldiğince destek olmak için burada olduklarını kaydetti. Ebu Musab, Türkiye'deki yetkililerle iletişime geçerek acil temel ihtiyaçlara yönelik ilk günden depremin vurduğu bölgelere yardım gönderdiklerini anlattı. 
    Türkiye ve Suriye'nin kader birlikteliğinin depremde bile değişmediğini, depremlerden Türkiye kadar Suriye'nin de etkilendiğini dikkat çeken Ebu Musab, "Bizi ihtiyacımız olduğunda her zaman destekleyen Türkiye'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Hatay'da deprem bölgesinde Mardin'de depremzedelere yardım dağıtma kararı aldık. Suudili iş insanı arkadaşımız Mohamed Ramazan Almteri ile birlikte ilk günden deprem bölgesine yardımlarımızı ulaştırdık. Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan sonra şimdi de Mardin'deyiz. Hatay İHH'dan tanıştığımız ve kendisi de bir depremzede olarak Mardin'e yerleşen Mustafa Bilir kardeşimizin yönlendirmesi ile Mardin'deki depremzede kardeşlerimiz için yardımlarımızı ulaştırıyoruz. 2011 yılından beri bize hem desteğini hem de yardımı esirgemeyen Türkiye'ye ve buradaki depremzede kardeşlerimize yardım etmek her bir Suriyeli iş insanımızın boynunun borcudur. Biz de bu borcumuzu ödemek için buradayız" dedi.
    Mardin'e gönderilen gıda kolileri 3 ayrı yardım derneği tarafından depremzede ailelere dağıtılırken, Yetimler Vakfı Mardin Sorumlusu Hadi Çakar, Arap iş insanlarına teşekkür ederek, kentteki depremzede sayısının 30 bini aştığını söyledi. Mardin STK Platformu Deprem Komisyonu sorumlusu Nurettin Kasap da, depremzede ailelere yardım ulaştıran Talal el-Talal Ebu Musab'a teşekkür ederek bir plaket verdi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow