hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derik'te 71 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

    Derikte 71 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı
    expand

    Derik'te 71 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK,(Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye desteğiyle, 71 engelliyle tekerlekli sandalye verildi.
    Derik’te tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilere yönelik Kaymakamlık ve Belediye tarafından yapılan tespitlerin ardından alınan 6’sı akülü 71 tekerlekli sandalyenin dağıtımı için program düzenlendi. Kale Mahallesi'ndeki Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır ile eşi Başak Çakır, Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Derik Engelliler Dernek Başkanı Kasım Salim ve engelli aileleri katıldı.
    Başkan Kasım Salim, derneğe başvuranların tamamına sandalye dağıtımı yapıldığını söyledi. Salim, “Şuana kadar bize başvuran engelli arkadaşlarımız sandalyesiz kalmadı. Fazla sandalyemiz de var, bize başvuran engelli arkadaşımıza hemen sandalyesini veriyoruz” dedi.
    12 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Seyithan Çınar’ın babası Muharrem Çınar ise, “Benim oğlum 12 senedir engellidir, yatalaktır. Allah razı olsun, Valimize, Kaymakamımıza müracaat ettik, onlar da çocuğuma tekerlekli sandalye verdi. Çok sevindik” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow