hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derik'te Cuma namazı sadece Tacarlar Camisi'nde kılındı

    Derikte Cuma namazı sadece Tacarlar Camisinde kılındı
    expand

    Derik'te Cuma namazı sadece Tacarlar Camisi'nde kılındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde günler sonra ilk Cuma namazı sadece Tacarlar Camisi'nde kılındı.
    Derik ilçesinde koronavirüs tedbirleri nedeniyle 74 gündür ibadete kapalı 14 camiden,  tek avlulu ve 350 kişi kapasiteli Tacarlar Camisi'nde ilk Cuma namazı kılındı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, İlçe Müftüsü Talip Boynukara ve yaklaşık 200 kadar kişinin katılımıyla kılınan Cuma namazı maske takılarak ve sosyal mesafe kuralına uyularak kılındı. İlçe Müftüsü Talip Boynukara, sosyal mesafeye uygun ve maske takılarak kılındığımı ve hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Rabbim inşallah bizi camiden cemaatten, cemaatle birlikte ibadet etmekten mahrum etmesin. Cemaatimize kurallara uydukları için teşekkür ediyoruz" dedi.

    Namaz kılanlardan Burhan Erol, 2 aydır camiden uzak kaldıklarını ifade ederek, "Çok şükür biz yine camilerimize, mescitlerimize ve dualarımıza kavuştuk. Allah, bundan sonra böyle bir belayı bizlere ve dünyaya göstermesin" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow