hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en uzun adamı Kosen'e Türkiye Hentbol Federasyonu forması verildi

    Dünyanın en uzun adamı Kosene Türkiye Hentbol Federasyonu forması verildi
    expand

    Dünyanın en uzun adamı Kosen'e Türkiye Hentbol Federasyonu forması verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) -MARDİN’in Derik İlçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen'i evinde ziyaret ederek,Türkiye Hentbol Federasyonu’nun  Milli futbolcuları tarafından imzalanan,Türk bayrağı amblemli ve 47 numaralı 3 XL boyutlu forma hediye etti.

    Derik İlçesine bağlı 30 kilometre mesafede bulunan Alibey mahallesi  Dede mezrasında yaşamını sürdüren 2 metre 51 santimetrelik boyu, 27,5 santimetrelik elleri ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla 13 yılda 3 defa Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan dünyanın en uzun insanı 40 yaşındaki Sultan Kösen’i Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır evinde ziyaret etti. Kösen ile iyi bir sohbet eden Çakır, "Ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi dünyaya tanıttığı için kendisiyle gurur duyuyoruz. Önemli değeri Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen'e frma hediyelerinden dolayı Hentbol Türkiye Hentbol Federasyonumuza teşekkür ederim” dedi.

    Kösen,  "Kaymakamımız Çakır’ın beni evime kadar gelip ziyaret etmelerinden çok memnun oldum. Forma hediyelerinden dolayı Türkiye Hentbol Federasyonumuza teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow