hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hububat fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü

    Hububat fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü
    expand

    Hububat fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin),(DHA)- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde buğdayın rekoltesinin iyi olması ve taban fiyatının beklenenin üzerinde açıklanması üreticileri sevindirdi.

    Kızıltepe İlçesi'nde, buğday rekoltesinin iyi gelmesiyle beraber açıklanan taban fiyatın yüksek olmasıyla üreticileri memnun etti. Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, çiftçinin emeğinin karşılığını almasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "2020 yıllı hububat fiyatları hem bizi, hem çiftçilerimizi memnun etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekmeklik buğdayın ton başına bin 650 TL olan fiyatı bizi sevindirdi. İlçemizde 2019-2020 yılı üretim sezonunda buğdayda rekolte çok iyi. Ortalama dekara 700 kilo buğday verim aldık. Piyasa satış fiyatı bu sene çiftçimizi sevindirmiştir. Piyasadaki fiyatlar, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatının üstüne çıktı. Çiftçilerimize tavsiyemiz, bilinen güvenilir firmalarla çalışmalarıdır. Bir yıllık emeklerini heba etmemeleridir" dedi.

    Sanayici ve çiftçi Faysal Sun da taban başı fiyatının hasat sezonu öncesinde açıklanmasının, çiftçiyi sevindirdiği kadar, sanayiciyi de sevindirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Hasat sezonundan önce TMO’nun alım fiyatlarını açıklaması, hem çiftçilerce hem sanayicilerce sevinçle karşılandı. Memnun olduk. TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal'a teşekkür ederim. Temennimiz tüm Türkiye'de de hasadın başlamasıyla hububatın gerçek fiyatlara inmesi ve sektörün bundan etkilemesinin önüne geçilmesi olacak. Bölgemizde ve ülkemizde bu sene verimde kalitede iyi seyretmektedir ve ülkemizin ihtiyacından fazlası bir üretim bulunmaktadır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow