hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıltepe'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

    Kızıltepede 15 Temmuz şehitleri anıldı
    expand

    Kızıltepe'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz şehitleri anıldı.
    Kızıltepe Kaymakamlığı'nca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilçedeki Kızıltepe Halı Caddesi'nde 15 Temmuz şehitleri anıldı. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Çam ve çok sayıda davetlinin katıldığı program, şehitler için saygı duruşunda bulunmasıyla başlandı. İstiklal Marşı'yla devam eden anma programında 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu.
    Anma programında konuşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Çam, Türkiye geçilmez mesajı vererek, şunları söyledi:
    Bundan tam 5 yıl önce aziz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde yuvalanmış hainler ülkeyi ele geçirmek için kalkışma harekatına başladılar. Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kahraman askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız ve aziz milletimizin mücadelesiyle kalkışmaya karşı çıktı ve gövdesini tanka siper etti. Bu millet tam 5 yıl önce bugün tankın mı daha büyük yoksa vatan svgisi ile dolu imanlı yüreklerin mi daha büyük olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Emperyalist güçler ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar bu ülkenin bayrağını göklerden indiremeyeceklerini, ezanlarını dindiremeyeceklerini bir kez daha görmüş oldular" dedi.

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow