hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıltepe'ye 2020'de 47 milyon TL'lik yatırım yapıldı

    Kızıltepeye 2020de 47 milyon TLlik yatırım yapıldı
    expand

    Kızıltepe'ye 2020'de 47 milyon TL'lik yatırım yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE(Mardin), (DHA)- MARDİN'in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, 2020 yılında ilçeye 47 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.
    Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, 2020 yılında gerçekleştirilen yatırımlar ile 2021 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. 2021 yılının başında 16 yeni aracı filoya kattıklarını anlatan Kaymakam Çam, "Kendi araçlarımız üzerinden çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz. Aldığımız 1 aracın maliyeti her şey dahil 135 bin lira. Bizler göreve başladığımızda ağırlık verdiğimiz konu üst yapı çalışmaları oldu. Covid-19 salgınıyla birlikte çalışmalarımızda her ne kadar bazı sarkmalar olsa da eylül ayı ortaları itibariyle başladık. 2020 yılında toplamda 10 ihale gerçekleştirdik. 10 ihalemizin yaklaşık maliyeti 47 milyon 50 bin lira. Önümüzdeki dönem sosyal projeler ağırlıklı kadınlara ve çocuklara dayalı kırsal mahalleler ve şehir merkezinde eksik kalan yerlerin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'de kendi alanında ün yapmış bir çalışmaya imza attık. Parke çalışmamıza başlarken farklı bir çalışma yapalım dedik ve halı motifli iki caddeyi ilçemize kazandırdık" diye konuştu.
    'İLÇEMİZE SPORTİF FAALİYETLER KAZANDIRACAĞIZ'
    Genç nüfusu fazla olan ilçeye, sportif faaliyetler kazandıracaklarını ifade eden Çam, "Önceliğimiz mevcut var olan yerlerimizi kullanılır hale getirmek, onunla birlikte yeni alanlar oluşturmak. İlçe stadyumunda var olan kapalı spor salonumuzu yenileyeceğiz. Mevcut sahalarımızın onarımını gerçekleştireceğiz. Voleybol, tenis sahalarımızın yapımına başladık. Toplam 84 dönümlük alanda 3 tane sahamız olacak. Yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor. 3 dönümlük alanda çocukların oynayabileceği oyun alanı olacak. Hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında himaye ve destekleriyle başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı'mız Sayın Süleyman Soylu'ya, değerli bakanlarımıza ve tüm destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow