hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin'de hayvan satıcılarına uygulamalı sahtecilik uyarısı

    Mardinde hayvan satıcılarına uygulamalı sahtecilik uyarısı
    expand

    Mardin'de hayvan satıcılarına uygulamalı sahtecilik uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,(DHA)- MARDİN’deki hayvan satış yerini ziyaret eden polis ekipleri, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini yaptıkları uygulamayla anlattı. 
    Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle çeşitli uygulama düzenledi. Ekipler, uygulama kapsamında 13 Mart Mahallesi’ndeki hayvan pazarında broşür dağıtarak sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcılarını uyardı. Dolandırıcılar, bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler, satıcılara sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceği konusunda bilgi vererek broşür dağıttı.
    Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Fevzi Kara, Kurban Bayramı öncesi gerekli tedbirlerin alındığını ve hayvan pazarında vatandaşlara sahte para konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
    Kara, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sahte para olayları vatandaşların alışverişlerinde gelen kişilerin genelde köylü olması, sahte paraları bilmedikleri için onlara gerekli uyarıları yaptık. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğü olarak nasıl yardımcı olabileceklerini ve neler yapabileceğimizi bilgilendirmek amacıyla buraya geldik. Ayrıca satıcıları bu konularda 155’i aramaları durumunda en yakın ekibimizin hayvan pazarları çevrelerinde olduğunu, sahte paraların anlaşılacağını bilgilendirdik. Sahte paralar ile ilgili ihbarlar yapılmaya başlandı, genelde ekiplerimiz yoğun bir şekilde hayvan pazarı olduğu yerlerdedir. Geçen seneye nazaran bu sene bu vakalara daha az rastlıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow