hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat için 'Çevreci Tramvay Projesi' ödül aldı

    Midyat için Çevreci Tramvay Projesi ödül aldı
    expand

    Midyat için 'Çevreci Tramvay Projesi' ödül aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde 2 üniversite öğrencinin hazırladığı 'Çevreci Tramvay Projesi' 5. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında 3'üncülük ödülü aldı. 
    Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu'nun Elektrik-Elektronik Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri Mehmet Macit ve Barış Güneş'in, Öğretim Görevlisi Mustafa Güngör'ün rehberliğinde hazırladıkları 'Midyat-Estel Arası Temiz Enerji İle Bağlanıyor Çevre Güzelleşiyor” Projesi, 5. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında, üniversite kategorisinde 3'üncülük ödülünü aldı. Öğrencilerin, ilçede 'Midyat/Estel yolu' olarak adlandırılan Cumhuriyet Bulvarı'nda güneş ve rüzgar enerjisi ile yaptıkları hafif raylı tramvay projesinin ilçenin turizmine katkı sunması amaçlanıyor. Midyat Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, öğrencileri makamında kabul ederek tebrik etti. Kaplan, "Birçok üniversiteden yarışmacının katıldığı bu yarışmada öğrencilerimizin hazırladıkları çevreci projelerinin ödül kazanması önemlidir. Öğrencilerimizin bu şekilde bir başarıya imza atmaları bizleri sevindirdi" dedi.
    Öğrenciler de hazırladıkları projenin dereceye girmesiyle mutlu olduklarını ifade ederek projenin hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow