hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyatlı çocukların müzik yetenekleri keşfediliyor

    Midyatlı çocukların müzik yetenekleri keşfediliyor
    expand

    Midyatlı çocukların müzik yetenekleri keşfediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Gazipaşa Ortaokulu’ndaki öğrenciler, 'Midyat Yeteneklerini Keşfediyor' projesi kapsamında kurulan müzik atölyesi sınıfında, enstrümanlarla ders yapmaya başladı. 

    Midyat Kaymakamlığı, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak için 'Midyat Yeteneklerini Keşfediyor' adlı bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk olarak Midyat'a bağlı 6 köyden öğrenciler ile şehir merkezindeki öğrencilerin birlikte eğitim gördüğü Gazi Paşa Ortaokulu’nda 'Armoni Müzik Atölyesi' sınıfı kuruldu. Sınıf düzenlenen törenle açıldı. Törene İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Esma Şirin Zeyrek, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı. Açılışın ardından Müzik Öğretmeni Ebru Sarıkaya Solmaz ile öğrenciler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi katılımcılardan büyük beğeni topladı. Kaymakamlık, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin işbirliğiyle kurulan sınıfta bulunan piyano, bateri, ritim aletleri, gitar ve bağlama gibi enstrümanlar sayesinde öğrenciler profesyonel müzik eğitimi almaya başladı. 
    Açılışta konuşma yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, "İlk atölyemizi bugün Gazi Paşa Ortaokulu'nda açmış bulunuyoruz. Tabi insanın becerisi aldığı eğitim ve öğretimle gelişebiliyor ama yetenek doğuştan oluyor. Yani insanlar aslında kendi yeteneklerini fark edemeyebiliyorlar. Bizler görev yaptığımız bölgelerde Özelikle LGS ve YKS dediğimiz liselere geçiş ve üniversitelere giriş aşamasındaki kardeşlerimizin ders başarıları noktasında sadece Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi gibi derslerden ne kadar yaptıkları ile değil, aslında var olan yeteneklerinin ne kadar farkında olup olmadıkları ile de ilgilenmeye çalışıyoruz" dedi.
    Müzik Öğretmeni Ebru Sarıkaya Solmaz da, "Gelişim çağındaki çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceğiz. Hayatlarına dokunuş yapacağız. İçlerinde müziğe karşı çok yetenekli öğrencilerimiz var. Bu okulda, bu müzik sınıfında müzik yeteneği olan öğrencilerimiz yetişecek. Artık müzik derslerimizi tam anlamıyla uygulamalı olarak yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
    Derslere katılan öğrenciler müzik sınıfıyla birlikte okulu daha çok sevdiklerini söyledi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow