hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta geleceğin tiyatro oyuncuları yetişiyor

    Midyatta geleceğin tiyatro oyuncuları yetişiyor
    expand

    Midyat'ta geleceğin tiyatro oyuncuları yetişiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta tiyatro ve skeç kültürünün geliştirilmesi amacıyla geleceğin oyuncu ve senaristleri yetiştiriliyor. 
    Midyat Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan ücretsiz ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı uygulamalı drama ve tiyatro kursuna gençler ve çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tiyatro ve skeç kültürünün gelişimini ve seyircisinin yaygınlaşması amacıyla bir araya gelen eğitmenler Yusuf Kaya, Abdurrahman Kaya ve Mehmet Sıddık Bayram, kentteki özel yetenekli gençleri ve çeşitli mesleklerden insanları aynı çatı altında bir araya getirerek drama ve tiyatro eğitimi vermeye başladı. Açılan kurs, bir mesleğe sahip olduğu halde kişisel gelişim için eğitim almak isteyenler, mesleğe adım atmak için kendini geliştirmek adına eğitim almak isteyenler ve tiyatroyu meslek olarak seçmek için eğitim almak isteyenler olmak üzere üç farklı hedef kitleye hitap ediyor. Kursa katılanlar önce teorik olarak haftanın 4 günü eğitim alıyorlar. Eğitimde diksiyon, ses, nefes, mimik, doğaçlama, rol, hareket, kıyafet seçimi, makyaj, sahne eğitimi, temel oyunculuk, tirat çalışması ve senaryo yazarlığı eğitimi veriliyor. Kursun sonuna doğru ise, kursiyerler teorik olarak öğrendikleri drama ve tiyatro tekniklerini pratik olarak sunuyorlar. Kursiyerler, kendi aralarında eğlenerek öğrendikleri teknikleri, daha sonra kostüm giyerek küçük skeçler ve çeşitli oyunlardan oluşan prova gösterimi ile oyun bilgilerini sahneye taşıyorlar.
    'İLÇEDEKİ TİYATRO EKSİKLİĞİNİ GİDERMEK İSTEDİK'
    Kurs eğitmeni Türk dili ve Edebiyat Öğretmeni Yusuf Kaya, Midyat ilçesinde tiyatro sanatını yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Bölgemizde gerçekten tiyatro yönünden bir yoksunluk yaşanıyor. Amacımız tiyatroya gidemeyen kesimleri tiyatro ile buluşturmak. Bölgede, Midyat'ta, tiyatrocu olmak isteyen, bu yönde yeteneğinin olduğunu düşünen kişilerin yeteneğini ortaya çıkarmak amacındayız. Midyat bir film platosu. Burada birçok filim çekiliyor. Bu çekilen filmlerde oyucu olarak yer almak isteyen kursiyerlerimiz de olabilir. Dolayısıyla Midyat Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bu kursu açarak tiyatro eksikliğini gidermek istedik. Bizde deneyimlerimizi ve bu konuda aldığımız eğitimleri ve bu konuda yaptıklarımızı kursiyerlerimize aktarmak istiyoruz" dedi.
    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow