hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta halk kütüphanesinin temeli atıldı

    Midyatta halk kütüphanesinin temeli atıldı
    expand

    Midyat'ta halk kütüphanesinin temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis İŞ/MİDYAT,(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde iş insanı Mahsum Altukaya tarafından yapımı üstlenen halk kütüphanesinin temeli atıldı.
    Midyat Kaymakamı Tekin Dundar'ın girişimleriyle iş insanı Mahsum Altunkaya tarafından yapılacak halk kütüphanesinin temeli, kurban kesimi ve yapılan dualarla atıldı. Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalende Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanı Mahsum Altunkaya firma yetkilileri ve davetlilerin katılımıyla temel kazma töreni düzenlendi.
    Bahçelievler Mahallesinde yapılacak olan ve yaklaşık bir yıl sürede bitirilmesi planlanan halk kütüphanesinin dış görünüşü geleneksel taş yapı, iç görüntüsü de modern ve kullanışlı bir şekilde tasarlanacak. 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan kütüphanenin içerisinde 2  konferans salonu, çok amaçlı salon, 5 ayrı bölümden oluşan kütüphane, engelli kütüphanesi, arşiv kitaplık, sinema salonu, el sanatları atölyesi ve çeşitli aktivitelerin yapılacağı etkinlik avlusu gibi bölümler yer alacak. 
    Kütüphanenin ilçedeki öğrenci ve halka büyük bir katkısı olacağını ifade eden Midyat Kaymakamı Tekin Dundar destek veren Altunkaya ailesine teşekkür etti.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow