hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta istihdam seferberliği toplantısı

    Midyatta istihdam seferberliği toplantısı
    expand

    Midyat'ta istihdam seferberliği toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2,5 milyon istihdam hedefi ile ilgili başlattığı seferberlik çalışmaları kapsamında iş insanlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
    Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nca Midyat Devlet Hastanesi konferans salonunda istihdam seferberliği çalışmaları kapsamında iş insanlarıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Midyat ilçe Müdürü Abdurrahim Güneş, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.
    İŞVERENLERE ÇAĞRI
    Teşvikler, ilave istihdam desteği, asgari ücret desteği konulu sunumun ardından toplantıda konuşan SGK Midyat ilçe Müdürü Abdurrahim Güneş, istihdam seferberliği kapsamında güncel desteklerin neler olduğunu anlattı. Güneş, "Teşviklerden bütün işverenlerimizi faydalanmaya davet ediyorum. Yaklaşık bir aydır sahadayız. Yeni teşvikleri anlatmak için işyerlerini ziyaret ediyoruz, toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu yeni teşvik ile devletimiz vatandaşlarımızın iş bulabilme imkanını artırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bugüne kadar görülmemiş bir istihdam teşviki sunuyor. Şimdi işverenlerimizle beraber elimizi taşın altına koyma ve sorumluluk alma vakti. Devletin tüm imkanlarını seferber ederek oluşturduğu teşvik paketleri karşısında, işverenlerimizin de istihdamı en üst düzeyde artırmalarından bahsettik. Yeni teşvikin yanısıra mevcut çalışanlara ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergileri karşılanıyor. İstihdam seferberliği sayesinde, vatandaşlarımızın yüzü gülecek, milyonlarca evde tencere kaynayacak, çocuklarımız için mutlu bir gelecek inşa edilecek" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow