hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'taki ilk kitap fuarı ilgi gördü

    Midyattaki ilk kitap fuarı ilgi gördü
    expand

    Midyat'taki ilk kitap fuarı ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, 'Yazının kadim coğrafyasına yolculuk' sloganıyla ilk kez düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgi gördü.
    Midyat ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 'Yazının kadim coğrafyasına yolculuk' sloganıyla kitap fuarı düzenlendi. İlçede ilk defa düzenlenen fuarda 20’ye yakın yayınevinin çocuk hikaye kitapları, romanları, dünya klasikleri ve kaynak kitaplarından oluşan yaklaşık 10 bin kitap sergileniyor. Şehrin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunması, kitaba ilginin arttırılması ve kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan fuar, 25 Ekim'e kadar kitapseverlere açık olacak. Fuarda Sinan Yağmur gibi tanınmış yazarların yanı sıra Mardin ve ilçelerinde kitap yazan yazarlarında yer aldığı imza günlerinde yazar okur buluşmaları da gerçekleştiriliyor. Fuarın açılışına, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklar ile birlikte kesilen açılış kurdelesinin ardından Kaymakam Solmaz, Başkan Şahin ve beraberindekiler stantları gezerek kitaplar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Kaymakam Solmaz ve Başkan Şahin, fuara katılan çocuklara kitap hediye ettiler.
    'MİLLETİMİZ OKUMAYA AÇ'
    Fuara katılan Eğitimci ve Yazar Abdurrahman Kaya, "İlk defa böyle bir fuar açılıyor Midyat gibi bir yerde. Keşke Mardin merkezde de böyle fuarlar açılsa. Milletimiz okumaya aç insanlar. Kitabın değerini biz tam olarak anlamıyoruz. Oysa kitap zihni geliştiren, insanı olgunluğa eriştiren, başka bir hayatı bize tattıran bir şeydir. Biz okumayı düşündürücü yöntem ile yapamadığımız için aslında kitaptan ne anladığımızı da çoğu kez ifade edemiyoruz. Hep kitap okumanın önemi anlatılırken, kitabı niçin okuyacağız, niçin kitap okumalıyız? O kısımda hep eksik kalıyoruz " dedi.
    Midyatlı Yazar Serap Akay Ağırman ise, "Yazarlar ve okuyucular adına, kendi adıma çok mutluyum. Böyle fuarların daimi olmasını temenni ediyorum. Fuara katılım beklenenin üzerinde ve genç kesim fuara daha fazla ilgi gösteriyor. Kendi kitaplarımızı tanıtmak için katılımın olması bizleri de sevindiriyor. Bu fuar da bizler için bir fırsat oldu" diye konuştu.
    Fuara katılan lise öğrencisi Nazife Arı da, şunları söyledi:
    "Hem biz öğrenciler için hem de buradaki insanların ilerlemesi ve gelecekteki başarıları için böyle faaliyetlerin her zaman Midyat'ta olması gerekiyor. Bu faaliyetti düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow