hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    83 yaşındaki görme engelli Emine teyzeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakmıyor

    83 yaşındaki görme engelli Emine teyzeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakmıyor
    expand

    83 yaşındaki görme engelli Emine teyzeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakmıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesinde tek odalı bir evde yaşamını devam ettirmeye çalışan görme engelli Emine Bakır’ı (83) yalnız bırakmayarak, verdiği hizmetlerle kendisine yoldaş oluyor. Bakır, Mart ayından bu yana Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde tüm hizmetlerinden faydalanıyor.
    Büyükşehir Belediyesi, merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde tek göz odalı müstakil bir evde yaşamını devam ettirmeye çalışan görme engelli Emine Bakır’ı yalnız bırakmayarak, verdiği hizmetlerle ona yoldaş oluyor. Sorunların birebir yerinde değerlendirilmesi için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Git, Dinle, Çöz Projesi' ile ekipler dezavantajlı birçok kişinin yanında yer alıyor. Yüzlerce kişiye ulaşılan projeyle hayatına dokunulan kişilerden biri olan 83 yaşındaki Emine Bakır, mart ayında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından tespit ve takibi yapılarak yalnız bırakılmıyor.
    Kadın ve Aile Hizmetleri personelinin rutin ziyaretleri ile, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de başta evde bakım, sağlık ve yaşlı destek hizmeti ile Emine Bakır’ın yanında yer alıyor.  Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Aşhane’den sıcak yemek de götürülen Emine teyzenin evi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından da haşereye karşı ilaçlanıyor. Pandemi sürecinde de hizmetleri sıklaştırılan Emine teyze, yaşlı destek hizmetleri kapsamında da günlük olarak aranıyor ve hali hatırı sorularak, yalnızlığı paylaşılıyor.
    Emine Bakır, yatağa tam bağımlı ve Alzheimer hastası 61 yaşındaki oğlu Mahmut Bakır’ın 4 ay önce bakım merkezine yerleştirilmesiyle birlikte tam anlamıyla yalnız kaldı. Aslen Adıyamanlı olan ve yaklaşık 50 yıl önce Mersin’e yerleşen Emine teyze, eşini 25 yıl önce kaybetti. Yetkililerden gelen huzurevi ya da bakım merkezine yerleştirilme önerilerini reddeden Emine teyze, yaşlı maaşı ile yaşam mücadelesi vermesine rağmen yetkililerden bir isteği olmadı. Sadece gözü için doktora gitmeyi talep eden Emine teyzenin tedavisi için gerekli adımlar atıldı. Mersin Büyükşehir’in öncülüğünde Adana Devlet Hastanesi’nde Türkiye’de göz alanında uzman en iyi doktorlardan biri tarafından tedavisi yapılacak olan Emine teyzenin bir gözüne nakil, diğer gözüne de kornea tedavisi uygulanacak.
    Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendisini devamlı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Bakır, "Allah razı olsun. Onlar geldiğinde mutlu oluyorum. Ben yalnız oturuyorum. Gözüm 2 yıldır görmüyor. Gözüme kıl geldi çektim. Bundan sonra böyle görmemeye başladım. Bazen oğlum yanıma geliyor, bazen gelemiyor. Sizi Allah korusun. Başımızdan eksik olmayın. Bana yemek de getiriyorlar. Belediye’nin hizmetlerinden memnunum. Başımın, gözümün üstünde yerleri var. Allah razı olsun. Belediye olmasa ben burada nasıl geçinirim? Evvela Allah, sonra Belediye sağ olsun. Çok memnunum. Başım gözüm üstünde yeriniz var. Sağ olun teşekkürler. Belediye reisine gittiğinizde benden çok selam söyleyin” dedi.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Burcu Sert, Emine teyzeyle pandemi döneminde tanıştıklarını ve o günden beri gerçekleştirdikleri ziyaretleri düzenli olarak devam ettirdiklerini söyledi. Sert, "Geçen hafta itibari ile tedavi sürecine başladık, hastaneye götürdük. Büyükşehir Belediyesi olarak tedavi sürecinde yanında olacağız” diye konuştu.
    Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Birimi’nde görevli Sosyolog Eylül Özmutlu ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak onun yanında olmaya çalışıyoruz. Duygusal yoksunluğu var. Biz bunu bir nebze de olsa tamamlamaya, her zaman yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow