hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Belediyesi, kendi asfaltını üretecek

    Akdeniz Belediyesi, kendi asfaltını üretecek
    expand

    Akdeniz Belediyesi, kendi asfaltını üretecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Konya Büyükşehir ile Gaziantep Şahinbey belediyelerinden gelecek iki asfalt plentini Akdeniz'e kazandıracaklarını belirterek, 2 tesiste zaman kaybetmeden ve ihaleye girmeden ihtiyaç duyulan asfaltı üreteceklerini söyledi.
    Gültak, ilçenin kırsal yerleşim yerleri olan Anadolu ve Toroslar Mahalleleri'ni ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyip denetleyen Gültak, muhtarlar ve vatandaşların dile getirdiği sorun ve talepleri dinledi, sorunların çözümü için başkan yardımcıları ve bürokratlara talimat verdi.
    Anadolu Mahallesi'nde yaptığı konuşmasında hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan hizmetlerden söz eden Gültak, "Burası tarımın yanı sıra, fabrikaların ve sanayi tesislerinin de olduğu bir alan. Burada 20 yıldır temizlenmeyen su kanallarının temizliğini başlattık. Toplam 190 kilometreyi bulan bir alanda su kanallarını temizliyoruz. Temizlik sayesinde, aşırı yağışlarda su baskınları, kötü koku ve sinek önlenmiş olacak. Vatandaşlarımız, OSB ve diğer bazı fabrikalardan gelen kötü kokudan şikayetçi. Kokunun kaynağını tespit edip, gerekli uyarı veya yasal müeyyidelerin uygulanmasını sağlayacağız. Altyapı, kanalizasyon eksikleri için de yetkililerle görüştüm. Mahallemizin bazı sokaklarında asfalt ihtiyacı var. Ekiplerimiz, yama için gereken malzemeyi bu hafta alacak. Bir ay içinde roadmix sistemiyle yama çalışmaları tamamlanmış olacak" dedi.
    Toroslar Mahallesi'nde de ilgiyle karşılanan Gültak, su kanalları, pazar yeri ve sağlık ocağı gibi sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Kente 2 asfalt plenti kazandıracaklarını kaydeden Gültak, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Şahinbey Belediye Başkanımız, kendi plentlerini Akdeniz'e yollayacak. Plent demek, asfalt demek. Bu sayede Akdeniz'e, toplam 22 milyon lira bedelli 2 asfalt plenti kazandırmış olacağız. Gerisi bitüm ve mucur. Bunları satın alabiliriz. Hepsini bir araya getirdiğinizde de asfalt oluşuyor. Bu sayede biz, her sene ihaleye çıkmaktansa ve zaman kaybetmektense, asfaltını kendisi yapan, ihtiyaç duyan mahallelere de gönderen bir belediye olacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow