hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de devam sütü dağıtımı başladı

    Akdenizde devam sütü dağıtımı başladı
    expand

    Akdeniz'de devam sütü dağıtımı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, 1-3 yaş arasındaki bebekler için ücretsiz anne devam sütü dağıtımına başladı.
    Başkan Gültak, Nusratiye, Üçocak ve Özgürlük Mahalleleri'nde gerçekleşen süt dağıtım etkinliklerine katıldı. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi aileler ve bebeklerini unutmayan Akdeniz Belediyesi, bağışlanan 9 bin adet devam sütünün dağıtımını gerçekleştiriyor. Bebeklere ulaştırılan paketlerde; 2 adet yarım kilogramlık, 2 adet 200 mililitre, 2 adet aptamil, 200 mililitrelik formlar yer alıyor.
    Başkan Gültak, sütlerin dağıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada, 9 bin adet devam sütü paketinden yaklaşık 2 bin adedinin, merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ailelere ulaştırıldığını söyledi, dağıtımın süreceğini kaydetti. Bebeklerin, anne sütü ile beslenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Gültak; "Anne sütünün yanında, devam sütleri de bebeklerin vitamin, protein, karbonhidrat ve mineral gibi ihtiyaç duydukları besin öğelerini içerir. Tabi anne sütü bebek için temel besin olmakla birlikte, anne sütünün yetmediği durumlarda, doktor tavsiyesiyle devam sütü devreye girebilir. Bu sütler, belli aylara göre bebeklerin beslenmeleri ve büyümelerini karşılayabilmek için özel üretilir. Belediyemize bağışlanan sütler, serin ve korumalı bir yerde muhafaza ediliyor ve talep geldikçe dağıtım programı devam edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow