hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de koronavirüs salgınına karşı mücadele

    Akdenizde koronavirüs salgınına karşı mücadele
    expand

    Akdeniz'de koronavirüs salgınına karşı mücadele

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de, Akdeniz Belediyesi, koronavirüse karşı seferberlik halinde mücadele etmeye devam ediyor.
    Mobil ekiplerin kamu ve özel sektöre ait binalarda dezenfekte çalışmaları aralıksız sürerken, kentin temizliği için de gece-gündüz mücadele veriliyor. Akdeniz Belediyesi, koronavirüs (Covid19) salgınıyla  mücadele amacıyla; Park Bahçeler ile Çevre Koruma Kontrol müdürlüğüne bağlı personelden oluşturduğu mobil ekiplerin, kent merkezinden, en ücra mahalleye dek, merkez-kırsal ayırımı yapmadan ilçe sınırları içerisinde dezenfekte çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Akdeniz’de arazöz yardımıyla cadde ve sokaklar da ilaçlanıp dezenfekte edilerek ölümcül Koronvirüs’e karşı mücadele ediliyor.
    Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Karaduvar Mahalle Evi'nde mesleki ve beceri eğitimi alan kursiyer kadınlar, koronavirüs ile mücadele kapsamında, günlük bin adet tıbbi maske üretiyor. Kursiyerlerin maske, eldiven ve bone kullanarak steril ortamda ürettiği günlük bin adet maske, Toros Devlet Hastanesi'ne teslim ediliyor.
    Ekipler, bir yandan koronavirüs salgınını önlemek amacıyla sterilizasyon çalışmaları yapılırken, öte taraftan da kentin temizliği için aralıksız mücadele veriliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek yerlerinden olan Silifke Caddesi ve Balık Pazarı’nda, temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.
    Zabıta ekipleri de, semt pazarlarını dolaşıp esnafı ve vatandaşları hijyen şartlarına ve 1 buçuk metre kuralına uymaları konusunda sürekli uyarıyor. Ekipler araçla gezerek, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşları uyarıp, evlerinde kalmaları yönünde sık sık anonslar geçen zabıta ekipleri, salgınla mücadele kapsamında geçici süreyle kapatılan işyerlerini de sürekli denetliyor.
    Akdeniz ilçesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' da sahadaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaşlı veya hiç kimsesi olmayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda zabıta ekipleri, ihtiyacı olan vatandaşlar, 24 saat boyunca yardım talebinde bulunabiliyor.
    Oluşturulan Kriz Masası’nın koordinesinde çalışan mobil ilaçlama ekipleri, bugüne dek aralarında resmi kurum ve kuruluş, dernek, okul, cami ve işyerinin bulunduğu yüzlerce yeri, koronavirüs salgınına karşı ilaçla dezenfekte etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow