hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de pazar yerinde koronavirüs denetimi

    Akdenizde pazar yerinde koronavirüs denetimi
    expand

    Akdeniz'de pazar yerinde koronavirüs denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde alınan yeni tedbirler kapsamında, Üçocak Mahallesi’nde kurulan pazar yerini denetledi.
    Başkan Gültak, özellikle maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda pazar esnafını ve alışverişe gelen vatandaşları uyardı. Akdeniz Zabıta ekiplerinin de katıldığı pazar yeri denetimlerinde, maskesi olmayan pazarcı esnafı ile pazaryerindeki vatandaşlara maske de dağıtıldı. Zabıta ekipleri de pazar alışverişi yapan yaşlı vatandaşların file veya arabalarını taşımalarında yardımcı oldu.
    Başkan Gültak, denetimlerde amacın vatandaş ve esnafa ceza kesmek değil, salgına karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizerek, “İçişleri Bakanlığımız'dan gelen yeni talimat üzerine, bugün 81 vilayetimizde Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Emniyet Güçleri ve Belediye Başkanlarımız; salgına karşı farkındalık yaratmak amacıyla şehrimizde geziyor, pazaryerlerini denetliyor. Kaymakamımız da bu denetimde bize eşlik etti, kendisine çok teşekkür ediyorum. Pazar esnafı ve vatandaşlarımızla sohbet edip, onları dinledik. Denetimlerde çok olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Kaymakamımız ile birlikte denetimlerimize devam edeceğiz. Koronavirüs salgını geçmedi. Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Maske ve sosyal mesafe olduğu sürece virüsten korkmayalım.”
    Denetimin ardından Kaymakam Pamuk ve Başkan Gültak, pazarcılara ‘hayırlı işler’ dileyip, pazaryerinden ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow