hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz’de yağışlardan oluşan zarar onarılıyor

    Akdeniz’de yağışlardan oluşan zarar onarılıyor
    expand

    Akdeniz’de yağışlardan oluşan zarar onarılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, kentte etkili olan yağışlardan etkilenen mahallelerde ve tarımsal arazilerde su tahliyesi, bozulan yolların yenilenmesi ve seraların kullandığı su kanallarının ıslahı çalışmalarına devam ediyor.
    Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yağmurlar nedeniyle bir yandan su basan ev, okul ve işyerlerinde motopomplar yardımıyla su tahliyesi yaparken, diğer yandan da yağışlardan zarar gören sokak ve yollarda onarım çalışması da gerçekleştiriyor. Yoğun yağışlardan dolayı Adanalıoğlu İbrahim Rencuzoğlulları Ortaokulu'nun bahçesinde yükselen yağmur sularını tahliye eden ekipler, Barış ve Çay Mahallesi’nde su basan evlerden su tahliye çalışması yaptı. Ekipler, Şevket Sümer Mahallesi Ahmet Mete Işıkara Ortaokulu’nun bodrum katından su tahliyesi gerçekleştirirken, Kazanlı'da da yağmurdan zarar gören yollar onarıldı. Diğer yandan tarımsal üretimin yoğun olduğu Adanalıoğlu, Kazanlı, Yenitaşkent Anadolu Mahallesi’nde de tıkanan menfez ve giderlere ait borular açılarak temizlendi ve giderlerin bağlantısı da kontrol edildi. Ayrıca su baskınlarına karşı iş makineleri yardımıyla seraların önüne set döşendi, su kanalları temizlenip açıldı. 

    FEN İŞLERİ EKİBİ SAYISI ARTTIRILDI
    Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, son günlerde etkili olan aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışan Fen İşleri ekiplerinin sayısını arttırdıklarını ve 7 gün 24 saat esasına göre görev aldıklarını belirtti. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetlerin en kısa sürede çözümlenmesi için gerekeni yaptıklarını ifade eden Başkan Pamuk, "Sahada bulunan bütün teknik ekiplerimiz, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarından zarar gören vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sahada görevli belediye Fen İşleri ekiplerimizin yanı sıra, park bahçeler ile çevre koruma müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz de hazır durumda. İlçemizin genelinde su tahliyesi ve temizlik çalışması, belediyemiz imkanları ölçüsünde titizlikle ve gecikmeye mahal vermeksizin yapılmaktadır. Ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören sokak ve yollarda da onarım ve yenileme çalışmalarımız da devam etmektedir" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow