hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gültak, terör mağduru aileye sahip çıktı

    Başkan Gültak, terör mağduru aileye sahip çıktı
    expand

    Başkan Gültak, terör mağduru aileye sahip çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 2016 yılında Yüksekova ilçesinde meydana gelen hendek eylemleri sırasında, terör örgütü PKK’nın baskısında kaçarak Mersin’e göç eden Demirel Ailesi’ne sahip çıktı.
    Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde; 2016 yılında meydana gelen terör olayları ve hendek eylemleri sırasında, Demirel Ailesi’nin üç evi, beyaz eşya dükkânı ve arabaları yakılarak kullanılamaz hale geldi. Olaylarda yakınlarını ve komşularını kaybeden aile, çareyi memleketlerinden göç etmekte buldu. Sahip oldukları her şeylerini bırakan Alaattin Demirel ve Selahattin Demirel kardeşler; eşleri, çocukları ve anneleriyle birlikte Mersin’e göç etti. Demirel ailesi, Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesi’ne yerleşti. Hayatta kalmak için Mersin’de de var olma mücadelesi veren 15 nüfuslu Demirel Ailesi’ne, Akdeniz Belediye Başkanı  Mustafa Gültak yardım eli uzattı. Zor durumdaki Demirel Ailesini, yaşam mücadelesi verdikleri evlerinde ziyaret eden, sohbet edip hal hatırlarını soran Başkan Gültak; devlet, hükümet ve belediye olarak ailenin yanında olacaklarının altını çizdi. Başkan Gültak, terör mağduru aileye gıda, giysi, ev eşyası ve yakacak temini için belediye başkan yardımcılarına talimat verdi. Ziyaret sırasında konuşan Alaaddin Demirel, çatışmalardan kaçtıklarını ve kendilerini açlık savaşının içinde bulduklarını ifade ederek; “PKK akrabalarımızı katletti, evlerimizi, iş yerlerimizi, mallarımızı yaktı. Eğer orada kalsaydık ailem de katledilecekti. Abimle birlikte çoluğumuzu çocuğumuzu toplayıp çareyi kaçmakta bulduk. 2016 yılında Mersin’e geldiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu. Eş, dost ve komşuların yardımlarıyla bugüne kadar yaşam mücadelesi verdik" dedi.
    Toroslar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile de iletişime geçerek, aileler için gereken desteğin verilmesini sağlayan Başkan Mustafa Gültak, işsiz olan Alaattin ve Sehalattin Demirel kardeşler için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi. Aileyi ziyareti esnasında çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Gültak, eğitimleri için yardımcı olacaklarını ve yetenekli oldukları spor dallarında çocukların kendilerini geliştirmeleri için belediyenin verdiği spor kurslarına kayıt olmaları çağrısında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow