hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gültak, yaz kampındaki şehit ailelerini ziyaret etti

    Başkan Gültak, yaz kampındaki şehit ailelerini ziyaret etti
    expand

    Başkan Gültak, yaz kampındaki şehit ailelerini ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-  MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediye tarafından Silifke’de bulunan Kapızlı yaz kampına gönderilen şehit aileleri ile engelli vatandaşları ziyaret etti.
    Beraberinde başkan yardımcısı Gökmen Akyürek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna ile birlikte, ücretsiz kampa gönderilen şehit anneleri, şehit eşleri, çocukları ve engelli vatandaşlarla buluşan Başkan Gültak; aileler ve çocuklarla yakından ilgilendi, onlarla tek tek sohbet etti. Buluşmada Başkan Gültak, kampın konukları için sunulan ebru çizimi, makrome, ahşap ve taş boyama, takı-tasarım kursları ile farklı ve renkli etkinliklere de eşlik etti. Buluşmada, vatan toprağı uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitler anısına hep birlikte dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.
    Ziyareti hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Gültak, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın destek ve katkılarıyla Silifke’de bulunan kampları Akdeniz sakinlerine açıldığını söyledi. Başkan Gültak, “Şehit annelerimiz, yakınları ile engelli vatandaşlarımız burada 3 gün boyunca kampa girdiler. Konuklarımız, gönüllerince eğlenip, farklı etkinliklerle tatilin keyfini çıkardılar. Şehit ailelerimizin başımızın üstünde yeri var. Her şeyin en güzeline layıklar. Onlar için elimizden gelen her türlü hizmet ve projeyi sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
    SIRADA 65 YAŞINI AŞMIŞ ÇİFTLER VAR
    Başkan Gültak, ilerleyen haftalarda sadece engelli vatandaşları kampa göndereceklerini, sonrasında da hayatında hiç tatil yapmamış, belki denize bile gidememiş 65 yaşını geçmiş çiftleri kampa yollayacaklarını belirtti. Gültak, “Devletimizin imkanlarından tüm insanlarımızın faydalanmasını sağlayacağız” dedi.
    Başkan Gültak, konuşmasının ardından kampa giden şehit aileleri ve kamp yetkilileri ile tek tek hatıra fotoğrafları çektirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow