hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkanvekili Özturan: Koronavirüse karşı seferberlik halindeyiz

    Başkanvekili Özturan: Koronavirüse karşı seferberlik halindeyiz
    expand

    Başkanvekili Özturan: Koronavirüse karşı seferberlik halindeyiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Akdeniz Belediye Başkanvekili Zafer Şahin Özturan, koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarının yapıldığını dile getirerek, seferberlik halinde olduklarını söyledi.
    Akdeniz Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak gereken adımları izlerken; Sivil Savunma Birimi üzerinden oluşturulan 'Kriz Masası' aracığıyla da süreci yönetmeye çalışıyor.
    Salgına karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanvekili Zafer Şahin Özturan, 20 personelden oluşan mobil ilaçlama ekibinin, kamu-özel ayırımı olmadan tüm işyeri ve işletmeler ile vatandaşların ortak kullandığı mekanları, virüse karşı dezenfekte ettiğini belirterek, "İlaçlama ekibimiz, okul, cami, Kur’an kursları ve mescitler, sağlık ocakları, göç idaresi, dernek, oda ve sivil toplum örgütleri, radyo, televizyon, gazete büroları ve matbaalar, kültür merkezleri, muhtarlıklar ve mahalle evleri, adliye binası ve tren garı, Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlar, eczaneler, DMO ve TMO, polis noktaları, liman sahası, bankalar, PTT şubeleri, müftülükler, plaza ve lojistik merkezleri ile toplu taşıma araçlarını koronavirüs salgınına karşı ilaçlayıp dezenfekte etti. Virüse karşı ilaçlama mücadelemiz aralıksız devam edecek" dedi.
    Arazözlere doldurulacak dezenfektan ilaçla, cadde ve sokakların da virüsten arındırılacağını ifade eden Özturan; hafta sonunda da özellikle çocukların yoğun olarak kullandığı park ve oyun alanları ile yapmak amacıyla vatandaşların uğradığı yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yapacaklarını kaydetti.
    Özturan; Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uyulup uyulmadığı noktasında, kapalı olması gereken işyerlerine yönelik denetimlerini gece-gündüz sürdürdüklerini, semt pazarlarını denetleyen zabıta ekiplerinin, pazarcı esnafına eldiven ve maske dağıtarak uyarılar yaptığını dile getirdi.
    Vatandaşlara da zorunlu olmadıkça evden çıkmama çağrısı da yapan Başkanvekili Özturan, "Maalesef bu virüsü ilk günlerde ciddiye almayan bazı ülkelerde bugün yaşanan can kayıpları ve vaka sayıları göz önüne alındığında; halk olarak bizim yapmamız gereken; zorunlu olmadıkça evlerimizden dışarı çıkmamak, kalabalık ortamlardan kesinlikle uzak durmak ve birebir teması en aza indirmektir. Çünkü bu virüs; özellikle temas yoluyla insandan insana bulaşıyor. Bu nedenle teması ne kadar azaltırsak, Koronavirüs’ü de o kadar kolay ve çabuk yenebiliriz. Devletimizin belirlediği takım kurallara mutlaka uymalı, kendimizi, ailemizi ve toplumu riske atmamalıyız. Bu zorlu günlerde toplum olarak, temizlik ve hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat etmemiz gerek" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow