hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye çalışanlarından kan bağışı

    Belediye çalışanlarından kan bağışı
    expand

    Belediye çalışanlarından kan bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Akdeniz Belediyesi’nde başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler ve çalışanlar, Kızılay’ın bağış kampanyasına katılarak kan verdi.
    Kızılay Şubesi, Akdeniz Belediyesi girişinde kurduğu bölümde 'Kan Ver Hayat Kurtar' sloganıyla kan bağışlarını topladı. Kan bağışı kampanyasına belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meclis toplantısının ardından başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de kan verdi.
    Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kan bağışının önemine dikkat çekerek, "Verdiğiniz her ünite kan, belki de bir can kurtaracak. Trafik kazaları veya acil travmatik yaralanmalarda, kan kimi zaman hemen bulunamayabiliyor. Bundan dolayı Kızılay, çok önemli bir kuruluşumuz. Kızılay; kurduğu kan bankaları ve bağış evleri sayesinde canların kurtulmasını sağlıyor" dedi.
    Başkan Gültak, kan bağışında bulunmanın, kişinin kendi sağlığının korunmasında da önemli olduğunu kaydederek, "Kızılay’ın kan stoklarının azalmaması için tüm vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Özellikle beyaz kan, kan kanseri, lösemi ve diğer bazı kanser türlerinde, hastanın daha çabuk toparlamasını sağlıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan, Kızılay Kan Bağış Evlerine, beyaz kan bağışlamalarını da rica ediyorum. Kızılay’ın çağrısına uyarak kan veren, canlara hayat veren başkan yardımcılarımız, müdürlerimize, vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow