hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye, üretim ve tamiratlar sayesinde maliyet azalıp tasarruf sağlıyor

    Belediye, üretim ve tamiratlar sayesinde maliyet azalıp tasarruf sağlıyor
    expand

    Belediye, üretim ve tamiratlar sayesinde maliyet azalıp tasarruf sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-AKDENİZ Belediyesi Makine İkmal Parkı’nda görevli personel, gerek ortaya koydukları farklı üretimleri, gerekse yıpranan araç ve gereçleri tamir ve yenilemeleri sayesinde belediyeyi yüksek maliyetlerden kurtarıyor.
    Akdeniz Belediyesi Makine İkmal Parkı’nda bulunan tamir-bakım, oto elektrik, kaynak, lastik, tabela-boya ve marangoz atölyelerinde görevli personeller; dışarıya bağımlı kalınmadan sağladıkları üretim sayesinde, fen işleri, park bahçeler ile çevre koruma ve kontrol birimlerinin ihtiyacını duyduğu araç, gereç ve malzemeleri üretiyor, bu sayede belediyeyi büyük bir maliyetten kurtarıyor.
    Ekipler, ayrıca belediyeye ait iş makinelerinin de aralarında bulunduğu onlarca aracın tamiri ve bakımı, demir-ahşap doğrama, kamelya ve bank üretimi ve montajı, çocuk oyun gruplarının tamiri, afiş ve panoların yazımı, çöp kamyonu ve konteynırların tamiri ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmaları da yerine getiriyor. Personelin yanı sıra, araç-gereç filosunun da güçlendiği makine ikmal sahasında görevli teknik ekipler; atölyede hem duyulan birbirinden farklı mobilyaları da üretirken, zarar gören her türlü araç, gereç, mobilya ve konteynıra da tamir ederek belediyeyi büyük bir maliyet kaleminden kurtarıyor, tasarruf sağlıyor.
    İcracı hizmet birimlerinin bir arada olduğu Makine İkmal Sahası’nın, belediyenin adeta kalbi gibi bir görev üstlendiğini belirten Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Söz verdiğimiz üzere, Akdeniz sakinlilerin bizden beklediği hizmetleri en kısa zaman içinde sunmak amacıyla, hizmet ve çalışmalarımız gece-gündüz demeden aralıksız ve tüm birimlerimizin eşgüdümüyle devam ediyor. Belediyemiz bünyesinde bulunan araç, gereç ve iş makinelerinin azami verim alınacak şekilde çalıştırılıp bakım, onarım ve ikmallerinin planlı bir şekilde yürütülmesi, makine ikmal sahamızdan kontrol edilmektedir. Ayrıca araçlara görev verilmesi ile yedek parça değişikliklerinin sağlanması da burada yapılmaktadır. Makine ikmal sahasında görevli personelimize, göstermiş oldukları yoğun emeklerinden ötürü teşekkür ediyor; ‘ellerine sağlık’ diyorum. Zira onların bu gayreti ve üretimi sayesinde belediyemiz birçok masraf ve gider kaleminden kurtuluyor. En sonunda da bu üretim süreci, halkımıza hizmet olarak geri dönüyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow