hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu parkta çocuklar trafik kurallarını öğrenecek

    Bu parkta çocuklar trafik kurallarını öğrenecek
    expand

    Bu parkta çocuklar trafik kurallarını öğrenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Akdeniz ilçesinde yaptırılan ’Polis Amca Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı yapıldı. Parkta verilecek eğitimlerle çocuklar, trafik kurallarını öğrenecek.
    Merkez Akdeniz ilçesindeki Suphi Öner İlkokulu’nda yapılan açılışa, Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutan Vekili Albay Çağın Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, emniyet ve jandarma personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Su, "Yapılan çalışmalarla geçen yıl trafik kazaları ile buna bağlı olarak yaralanma ve ölümlerde ciddi bir şekilde düşüş sağladık. Her şey eğitimle başlıyor. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız koordinesinde çok ciddi kampanyaları ilimizde yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz" dedi.
    Özellikle çocukların eğitimlerine yönelik yapılan faaliyetlerin yanı sıra; yol kullanıcılarının trafikte güvenliğini sağlayabilmek için devletin çok ciddi kaynaklar sarf ederek yollarda çok önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Vali Su, "Bölünmüş yollarla otoyollarımızla, tünellerle, viyadüklerle, köprülerle trafikte güvenli seyir etmek için çok önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Trafiğin güvenli şekilde akması için yaptığımız bu yatırımları eğitimle de desteklememiz gerekiyor. Bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri aynı doğrultuda hızla sürüyor. Yine bu çerçevede emniyet ve jandarmamız trafik birimlerinde yollarımızda trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi için yoğun denetimleri sürdürüyor. Daha önce diğer okullarımızda olduğu gibi bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu trafik eğitim parklarıyla da trafikte nasıl güvenli hareket edilir bunu da burada çocuklarımıza uygulamalı olarak göstermiş olacağız" ifadesini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow