hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Camiler, Cuma namazı için hazırlanıyor

    Camiler, Cuma namazı için hazırlanıyor
    expand

    Camiler, Cuma namazı için hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, uzun bir aradan sonra yarın kılınacak Cuma Namazı için camileri dezenfekte etti.

    Koronavirüs salgınının yayılmasına karşı verilen mücadele nedeniyle, uzun zamandır ibadete kapalı olan camiler, yarın kılınacak Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılıyor. Bu kapsamda Akdeniz Belediyesi de ilçe sınırlarında bulunan 7 camide yarın kılınacak namaz öncesi, salgına karşı dezenfekte ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 
    Ekipler ayrıca, Cuma namazında oluşacak muhtemel kalabalık nedeniyle cami avluları, çevresi ile cami civarındaki pazar yerlerinde düzenlemeler de yapıyor. Namaz öncesi Akdeniz Belediyesi tarafından namaza gelen vatandaşlara maske dağıtılacak, ayrıca sosyal mesafe kurallarına uyulması için uyarılar yapılacak. Uzun süre sonra Cuma namazında bir araya gelecek cemaate belediye tarafından lokum da dağıtılacak.
    Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesinde namaz kılınacak camilerde gerekli önlemlerin alınacağını kaydederek vatandaşların da gereken uyarı ve önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Gültak, maske takmayanların namazda saf tutamayacağını, saf düzeninin de sosyal mesafe kurallarına uygun olacağını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow