hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çamlıbel eski günlerine kavuşacak

    Çamlıbel eski günlerine kavuşacak
    expand

    Çamlıbel eski günlerine kavuşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Çamlıbel Mahallesi esnafı ve sakinleriyle buluşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bölgeyi eski canlı günlerine kavuşturacaklarını söyledi.
    Bölgede yapılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Gültak, bölgeyi ışıl ışıl hale getirip canlandıracak kaldırım düzenlemelerinin yapılacağı, LED ışık süslemeleri ve ışıl ışıl yol aydınlatmaları ile Aşıklar Parkı’nın yeniden hayat bulacağı projeyi uygulamayı planladıklarını söyledi. Atatürk Caddesi’nin, Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, uygulamayı düşündükleri proje için 10 Haziran 2020 tarihinde resmi yazıyla Büyükşehir’den ‘yetki devri’ istediklerini fakat 28 Temmuz 2020’de aldıkları yanıtla taleplerinin reddedildiğini söyledi.
    MİLLET BAHÇESİ PROJESİ, ÇAMLIBEL MARİNA PROJESİ
    Başkan Gültak, “Seçildiğimiz günden bu yana, Çamlıbel’in önemini bilen ve değer veren bir belediye başkanı oldum. Lütfi Elvan bakanımızla birlikte Ulaştırma Bakanımız da buraya geldi. Şunun müjdesini verebilirim, buradaki profesyonel balıkçılar Karaduvar’a gidiyor, marina değişiyor. Yatların gelebileceği, su oyunlarının oynanabileceği bir yat limanına dönüşecek burası. Millet Bahçesi projesi de hızla ilerliyor. 29 Ekim’de inşallah açacağız. Kışla, yıkılan stadyum aynı şekilde 140 dönümlük bir Millet Bahçesi’ni Mersin’e kazandırdık. Bakanlığımız projeyi hazırlıyor, biz de proje çalışmasına yardımcı oluyoruz. Marinayı da önümüzdeki yıldan itibaren ihaleye çıkma aşamasına getireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
    “TARİHİ BİR MERSİN EVİ’Nİ DE ÇAMLIBEL’E KAZANDIRACAĞIZ”
    Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi ve kaynağının hazır olduğunu ve TEDAŞ ile yaptıkları görüşmelerin de bittiğini, her şeyin hazır olduğunu kaydeden Başkan Gültak, "Büyükşehir’den yetki devrine olumsuz yanıt aldık. Tabi yetki onlarda, karara saygı duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin de bir proje başlattığı söyleniyor. Muhalefetin güzel yanı da bu. Eğer biz Çamlıbel’e ilk günden bu yana bu kadar değer vermeseydik, ayda birkaç kez toplantı yapmasaydık, Çamlıbel bu kadar gündeme gelmezdi. İşte Millet Bahçesi, işte Marina. Bu projelerin hepsi hayata geçiyor. Yıllarca kaderine terk edilmiş Atatürk Büstü’nü yeniledik. Biz üzerimize düşenleri yapmaya çalıştık” dedi.
    ÇANKAYA İLKOKULU KREŞ OLACAK
    Çankaya İlkokulu’nu  Akdeniz Belediyesi Kreşi yapacaklarını kaydeden Başkan Gültak, eylül ayı meclisinde Çamlıbel’i, Hamam Sokağı ve Bit Pazarı’nı gündeme getireceğini sözlerine eklei. Başkan Gültak, konuşmasının ardından, Çamlıbel esnafı ve sakinlerinin taleplerini, öneri ve şikayetlerini dinledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow