hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çay ve Çilek Mahalleleri'nin içme suyu problemi çözülüyor

    Çay ve Çilek Mahallelerinin içme suyu problemi çözülüyor
    expand

    Çay ve Çilek Mahalleleri'nin içme suyu problemi çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in merkez Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşların içme suyu problemini sonlandıracak 43 kilometrelik şebeke hattı çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek Mahalleleri'nde ikamet eden vatandaşların su çilesini sonlandıracak içme suyu şebeke hattı çalışmasını yerinde inceledi. Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri tarafından yürütülen ve yaklaşık 20 bin mahalleli için eski borulardan kaynaklı çile haline gelen su problemini sonlandıracak olan çalışma hakkında bilgiler alan Başkan Seçer, esnafı da ziyaret etti. 
    MESKİ ekipleri tarafından 17 Ağustos 2020 tarihinde başlatılan çalışmanın Ekim 2021’in sonlarına doğru tamamlanması hedefleniyor. Eski borulardan kaynaklı yaşanan kayıp-kaçağı da sonlandıracak olan çalışmada, toplam 43 kilometrelik içme suyu hattı döşenecek. Çalışma kapsamında ayrıca eski boruların yıpranmasından kaynaklı üst katlarda oturan vatandaşların yaşadığı susuzluk problemi de modern boruların döşenmesi ile son bulacak.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow