hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Hoş Geldin Bebek' projesi devam ediyor

    Hoş Geldin Bebek projesi devam ediyor
    expand

    'Hoş Geldin Bebek' projesi devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan 'Hoş Geldin Bebek' projesi ile, iki hafta içinde 30 aileye ulaşıldı, mutluluklarına ortak olundu.

    Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da bebek sahibi olan aileleri yer yer ziyaret ediyor, anne-babaların sevinç ve heyecanına ortak oluyor. Başkan Gültak, son olarak gördükleri tedavi sonucu, evliliklerinin üzerinden geçen 11 yılın ardından ilk kez çocuk sahibi olan Duygu ve Aykut Pırlak çiftini, Huzurkent’te bulunan evlerinde ziyaret etti. Ailenin; ‘Sadullah İlker’ adını verdiği henüz 12 günlük minik bebeği, “Arkadaş, dünyaya hoş geldin” diyerek selamlayan Başkan Gültak, ardından bebeği kucağına aldı ve bir süre sevdi. Başkan Gültak’ın, en mutlu anlarında kendilerini ziyareti ve Hoş Geldin Bebek Projesi’nden duydukları memnuniyeti dile getiren Pırlak çifti de; “Çocuğumuzun bir tane daha dedesi oldu” cümlesiyle, Başkan Gültak’a teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Gültak; Özgürlük Mahallesi’nde aşırı yağışlardan zarar gören evleri ziyareti sırasında da henüz 2 aylık bebekleri olan Çalar Ailesi’ne uğradı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne talimat veren Başkan Gültak, aileye "Hoş Geldin Bebek" ziyareti yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine ekip; ailenin kapısını çalarak Namık bebeği ziyaret ettiler ve çantasını teslim ettiler.
    ÇANTADA NELER VAR?
    “Hoş Geldin Bebek” projesi sayesinde yeni bebek sahibi olan aileler; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog, sosyolog ve ilahiyatçıdan oluşan Rehberlik ve Danışma Merkezi ekibi tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Ailelere hediye edilen çantada; bebek bezinden biberona, şampuandan ateş ölçere kadar birçok ürün yer alırken; ebeveynlere; çocuk bakımı, beslenmesi ve uyku düzeni konularında da uzmanlarca bilgiler aktarıyor. Projeden faydalanmak isteyen ailelerin, yaşadıkları mahallenin muhtarlığına müracaat etmesi gerekiyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow