hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaduvar cazibe merkezine dönüştürülecek

    Karaduvar cazibe merkezine dönüştürülecek
    expand

    Karaduvar cazibe merkezine dönüştürülecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’in merkez Akdeniz ilçesinde yer alan Karaduvar Sahili ile çevresinde başlayan 2’nci etap yenileme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Çeşme, Alaçatı, Bodrum gibi cazibe merkezi olacak.
    Karaduvar sahili ile çevresinde başlayan 2’nci etap yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a Karaduvar Mahalle Muhtarı Süleyman Serin, Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan ve birim müdürleri de eşlik etti.
    İnceleme sırasında konuşan Başkan Gültak, "Karaduvar makus talihini artık yeniyor. Çünkü Karaduvar, bugüne kadar gerçekten kendi haline bırakılmış. Halbuki burası, sahili ve balığıyla bir Çeşme, Alaçatı, Bodrum gibi ünlü olması gerekirken maalesef kendi haline bırakılmış. Ama biz, göreve gelir gelmez sahilin batı tarafında düzenleme çalışması yaparak yaklaşık 700 metre uzunluğunda işlemeli bir ihata duvarı ördük. Bu duvarların üzerine de oturaklar, oturakların üzerine de gölgelikler yerleştirdik. Kayaların üzerini de toprakla doldurup yeşillendirdik. Ayrıca denize giren insanlarımızın yıkanabilmesi için sahile duşlar koyduk" dedi.
    Başkan Gültak, yapılan yenileme ve düzenleme çalışmaları sayesinde, bölgeye gelen insan sayısında artış olduğunu ifade ederek, "Deniz güzel, sahil güzel. Bu sahilimizin kumunu da daha önce lazerli araçla iki kez temizledik. Çöp ve atıklardan da arındırdığımız deniz kenarında tertemiz ve güvenli bir sahil ortaya çıktı. Bu durum insanlarımızın buraya ilgisini arttırdı. Karaduvar Mahallemize ve bu sahilimize hizmetlerimiz devam edecek" diye konuştu.
    Lodosla birlikte denizden gelen büyük dalgaların, hem sahile yapılan parka, hem de vatandaşların evleri ve araçlarına zarar vermemesi büyük kayaların taşınıp sahile yerleştirildiğini kaydeden Başkan Gültak, "Bu sayede taşmaların önüne geçmiş olacağız. Bu çalışmamızı bir kilometre öteye götüreceğiz. Bu sayede 1 kilometre uzunluğunda yeşil bir bant oluşturmuş olacağız. Eğer taşma olmazsa bu yeşil bandın üzerine bisiklet ve yürüyüş yolu da yapacağız. Milli Emlak’a ait olan bölgenin tahsisi bittiğinde de orayı ışıklandırıp vatandaşlarımıza güzel bir park kazandırmış olacağız. Tüm çalışmalarımız sayesinde Karaduvar’ın iki kilometrelik sahilini yeşil bir banda ve denize girilebilir bir plaja dönüştürüyoruz. Bu bölgemizi, insanlarımızın denize girebilecekleri, pikniklerini yapabilecekleri, temiz bir nefes alabilecekleri bir yer haline getirmiş olduk" ifadelerini kullandı.
    Açıklamasında; Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği Karaduvar Balık Festivali’nin tüm Türkiye’ye de ses getirdiğini hatırlatan Başkan Gültak; Karaduvar’ı değiştirip dönüştürecek yeni ve farklı projeler hazırladıklarını ve hayata katmak istediklerini de belirtti. Karaduvar’da mutlaka bir balık hali kurulması gerektiğini kaydeden Başkan Gültak; bu ve benzeri konularda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de iletişim içinde olduklarını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow