hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onkoloji hastası depremzedeyi ziyaret

    Onkoloji hastası depremzedeyi ziyaret
    expand

    Onkoloji hastası depremzedeyi ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de,  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, deprem felaketi nedeniyle eşi ve 4 kızıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden onkoloji hastası depremzede Fadime Yüce’yi (49), barındığı Gazi Mahallesi’ndeki baba evinde ziyaret etti.
    Akdeniz Belediyesi, deprem mağduru vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını karşılayıp hayatlarını kolaylaştırmaya devam ederken, afetin vurduğu kentlerden olan Kahramanmaraş’tan Mersin’e gelen afet mağduru Yüce Ailesi’ni ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak, aile bireyleriyle sohbet etti, taleplerini dinledi. Başkan Gültak’a teşekkür eden anne Fadime Yüce, deprem anında yaşadıkları zor anlattı. Evleri ağır hasar gördüğü için Kahramanmaraş’tan ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade eden Fadime Yüce, eşinin işyerinin de yıkıldığını söyledi. Baba evine tekrar döndüğünü kaydeden depremzede Yüce, iki kızının tıp fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek çocuklarının online eğitimi için Başkan Gültak’tan destek istedi.
    Kanser hastası babası gibi; Akdeniz Belediyesi’nin uzun süre önce kentte ilk kez başlattığı, onkoloji hastalarının önce tedavi gördükleri hastanelere, ardından evlerine ulaşımının sağlandığı Onkobüs Servis Hizmetinden kendisinin de faydalanmaya başladığını dile getiren Yüce, hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu anlattı. 
    Deprem felaketi sonrası, ailesiyle birlikte Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden Fadime Yüce’nin babası 76 yaşındaki İbrahim Doğru’nun da kanser hastası olduğu ve Akdeniz Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz onkobüs servis hizmetinin ilk günlerinden itibaren tedavi gördüğü hastaneye ulaştırılıp, sonrasında evine bırakıldığı öğrenildi.
    Depremlerin, insanoğlunu en aciz bırakan felaketlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Gültak, yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.  Gültak, "Akdeniz bölgesinde, kanser hastası olup kendi imkânlarıyla hastaneye ulaşamayan tüm hastalarımızın tedavi öncesi ve sonrası servis ihtiyaçlarını gideriyoruz. Fadime Hanım da, babası bu hizmeti aldığı için öğrenmiş. Kendisi şu anda depremzede olarak babasının yanında kalıyor ve sunduğumuz onkobüs hizmetini kendisi de alıyor. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu insanlar ağır kemoterapi ilaçları alıyor. İmkânı olan tüm belediyelerin, hayata tutunmak isteyen kanser hastası insanlarımıza bu hizmeti vermesi çok faydalı olacaktır" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow