hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı

    6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı
    expand

    6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin, (DHA)- MERSİN`in Anamur ilçesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Anamur Belediyesi Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarı 20 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

    Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan Anamur, ülkemizin en büyük ilçe fuarlarından biri olan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’na ev sahipliği yaptı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen fuar,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Anamur Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanlığı, Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) ve KOSGEB’in destekleri ile organize edildi. 23 -26 Ekim tarihlerinde Anamur Belediyesi Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan 6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı 20 binin üzerinde sektör profesyonelini buluşturdu.

    Resmi açılışı KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın gerçekleştirdiği fuarda KKTC Tarım ve  Doğal  Kaynaklar Bakanlığı da stand açtı. KKTC Tarım ve  Doğal  Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve KKTC  Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’i de konuk eden fuarı 20 binin üzerinde sektör profesyoneli ziyaret eti.

    Anamur ve çevre ilçelerin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda sera malzeme ve ekipmanları, sera ısıtma soğutma havalandırma teknolojileri, damla sulama ve ekipmanları, sulama, makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, gübre ve bitki besleme, bitki yetiştirme ortamları, tarım makineleri, ekipmanları, sebze ve meyve işleme ve paketleme makineleri, organik tarım ve uygulamaları, süs bitkileri, peyzaj malzemeleri, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme ve yem üretimi, gıdalar ve gıda makineleri sergilendi. Fuar, eş zamanlı olarak muz, avokado ve çilek gibi ürünlerin üretim aşamalarına ilişkin seminerlere de ev sahipliği yaptı.

    İŞ FIRSATI YAKALADILAR

    Tarım ürünleri üretimi ve ihracatında önemli bir merkez haline gelen Anamur, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı’yla bir kez daha sektörün ilgi odağı haline geldi. Anamur’un mevcut tarım ve gıda potansiyelinin geliştirilmesi, var olan öz kaynaklarının ülkeye ve dünyaya tanıtılması için yapılan fuarda yerli ve yabancı ziyaretçiler, yeni tarım teknoloji ve ürünleri ile tanışarak verimli iş görüşmeleri yapma fırsatı buldular.

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow