hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Anamurda Cumhuriyet Bayramı coşkusu
    expand

    Anamur'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat Ünal/ANAMUR, (DHA)- MERSİN’in Anamur İlçesi’nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi  96. yılında da ilk günkü gibi kutlandı. 
    Anamur Şehir Stadyum'undaki törene yaklaşık 2 bin vatandaşın katılırken, Kaymakam İsmail Gültekin,  Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. 
    Kaymakam Gültekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı. Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirten Gültekin konuşmasının sonunda Cumhuriyetin 96'nci yılını kutladı. Stadyumu Türk bayrakları ile renklendirdiği törende  Şükrü Köymen İlkokulu öğrencisi  Sinem Düzün ‘Bugün’, Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu’ndan Selin Kardelen Karaköse ‘Akdeniz’e Doğru’ ve Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi öğrencisi Cem Kaya da ‘Can Çiçeği Cumhuriyet’ adlı şiirlerle meydanı ve vatandaşları coşturdu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Fatih İlkokulu Halk Oyunları Ekibi’nin yöresel ve yurdun çeşitli kültürlerinden derledikleri oyunları sergiledi.
    Tören, Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen tören yürüyüşü ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow