hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da orman gönüllülerine yangın eğitimi

    Anamurda orman gönüllülerine yangın eğitimi
    expand

    Anamur'da orman gönüllülerine yangın eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)-MERSİN’in Anamur ilçesinde, 80 orman gönüllüsüne yangın eğitimi verildi.
    Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman gönüllülerine yangın eğitimini kapsamında, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper gerçekleştirilen tarafından eğitim programı Anamur Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde gerçekleşti. Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, günüllü katılımcı vatandaşların tıpkı orman personeli gibi ekipman olarak donatılacağını söyledi.  121 bin hektarlık Anamur ormanlık alanının da, öncelikle yangın önleme ve müdahale konusunda gönüllü vatandaşları bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş; hazırladığı  orman yangınları ve müdahale yöntemlerini içeren bir sinevizyon gösterimi sundu.  
    Geçtiğimiz yıl bölgede ve Akdeniz genelinde orman yangınlarında hassas bir dönem yaşadıklarını kaydeden Orman İşletme Müdürü Gübeş, önümüzdeki yıl içinde sıkıntılı bir dönem geçirmemek adına önlemlerin alınmaya devam edildiğini söyledi. Gübeş, orman yangın gönüllüsü vatandaşları bilinçlendirmek ve onları gerekirse yangının soğutma aşamasında eğitim vereceklerini dile getirdi.
    Mersin'de 2 bin 500 orman gönüllüsü katılımcı hedeflediklerini kaydeden Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Alper, şu ana kadar 1800 kişiye ulaştıklarını ve eğitimlerin Mayıs ayına kadar devam edeceğini bildirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow