hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doktorasını 'Anamur'un Florası' ile kazandı

    Doktorasını Anamurun Florası ile kazandı
    expand

    Doktorasını 'Anamur'un Florası' ile kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR,(Mersin),(DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde 2 bin 100 metre rakımına kadar olan bölgede yetişen 81'i endemik olmak üzere 611 farklı tür bitki ismi envanter altına alındı.
    Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı öğrencisi ve Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşe Nur Şen'in, 'Anamur ve Yaylalarının Florası' adlı doktora tezi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından  kabul edildi. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Ulusal Tez Merkezi veri tabanına eklenenen tez Ayşe Öğretmen’e doktorluk unvanı kazandırdı.
    Çalışmayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Profesör Doktor Muhittin Dinç danışmanlığında yürüttüğünü belirten, Ayşe Nur Şen araştırmada, 65 farklı  mahalle, köy, yayla  ve bölgede  5 yıl  132  kez kendi bütçesi ile arazi taraması yaptığını ve  bu süre zarfında, 2 bin bitki örneği incelediğini söyledi. Bölgeye ait 81’i  endemik olmak üzere 109 familya ve 390 cinse ait 611 farklı takson belirlediğini ifade eden Ayşe Nur Şen, bunlardan Anchusa aegyptiaca (sığır dili) ve Biebersteinia orphanidis (çoban kahvesi)’nin Anamur için yeni kayıt olduğunu söyledi.  0 metredeki kumzambaklarından, 2 bin 100 metre rakımlardaki subalpin bölge yaylalardaki kardelenlere kadar tüm bitki çeşitliliğini haritalandırdıklarını sözlerine ekleyen Ayşe Nur Şen, bu teziyle doktora diplomasını alarak bölgenin botanik alanında doktor öğretmeni oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow