hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden farkındalık için çevre temizliği

    Öğrencilerden farkındalık için çevre temizliği
    expand

    Öğrencilerden farkındalık için çevre temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur ilçesinde öğrenciler, bu yıl 5’ncisini gerçekleştirilen çevre temizliği organizasyonu ile ilçeyi baştan sona temizledi.
    Anamur ilçesinde eğitim veren Özel Hızır ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ellerinde pankartlar ve siyah çöp poşetleri ile Akcamii Çilekli kavşaktan Orman İşletme Müdürlüğü’ne kadar yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafede şehri ilçeyi baştan başa gezdi. Sigara izmaritinden naylon poşete, pet şişeden gıda ambalajına kadar tüm atıkları topladı.
    Okul Müdürü Mustafa Yıldız ve öğretmenlerin kontrolünde caddeleri pırıl pırıl yapan gençler, 'Temiz insan temiz çevre', 'Doğayı koru, neslini kurtar', 'Doğa senin evin, korumak görevin', 'Sağlıklı çevre sağlıklı nesil’, 'Poşete Hayır' dövizlerle de çevre temizliği için dikkat çekmeye çalıştı. Öğrenciler, 'Anamur’umuzu temiz tutacağız, Temiz insan, temiz çevre" diyerek vatandaşları uyarlı olmaya çağırdı.
    Okul Müdürü Mustafa Yıldız, temizliğin medeniyet göstergesi olduğunu belirterek, "Biz, çevremizi temizleyerek insanların sokağı kirletmesini ve temizliğin önemine vurgu yapmak ve temizlik hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz. Her şeyin bir cezası var. Ama doğayı kirletmenin bir cezasını görmüyoruz. Esas cezayı bize, gelecek nesillerimizi mahvettiğimiz doğa verecektir. Gelecek neslin yaşama hakkını gasp ediyoruz doğayı kirleterek. Attığımız her pil, attığımız her atık, attığımız her naylon poşet, attığımız her doğada erimeyen plastik maddeler, bize sonradan hayatsımızı tehdit eden varlıklar olarak geri dönecek. Bu bilinci oluşturmak zorundayız" dedi.
    Elleri ile caddelerde ne gördülerse toplayan gençler, büyük poşetlerle 30 poşet çöp topladı.

    FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow