hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemi döneminde üreticiye randevulu fide desteği

    Pandemi döneminde üreticiye randevulu fide desteği
    expand

    Pandemi döneminde üreticiye randevulu fide desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde gerçekleştirdiği üreticiye destek uygulamaları kapsamında, ceviz, tatlı nar ve incir fidelerinin dağıtımı randevulu sistemle başlatıldı.
    Koronavirüs pandemisi nedeni ile randevulu sistemle mahalle muhtarlarına verilen fideler, mahallelerdeki üreticilere muhtarlık tarafından verilecek.
    Pandemi döneminde üreticiliğin ne kadar değerli olduğunun daha iyi anlaşıldığını kaydeden Anamur Orman İşletme Müdürü Mustafa Gübeş, "Orman Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarında olduğu gibi, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü olarak biz de köylülerimize, 'fidan bizden, yetiştirip yemek sizden' anlayışı içerisinde meyve fidanlarımızı dağıtıyoruz” dedi.  
    Ceviz, incir ve nar gibi meyve fidanlarını dağıttıklarını kaydeden Gübeş, “Biz de 'bir fidan dikin' diyerek bu destekleri, Orman Genel Müdürlüğü olarak birçok platformda yapıyoruz. 'Siz de bir fidan dikin, bir fidanınız' olsun diyoruz. Biz bu destekleri zaten Orman Genel Müdürlüğü olarak birçok platformda yapıyoruz. Or-Köy kredilerimiz kanalı ile yer yer süt inekçiliği,yerine göre, sür koyunculuğu, arıcılık, seracılık desteklerimiz zaten yapılmaktadır" diye konuştu.
    Anamur Aşağı Kükür Mahalle Muhtarı İsmail Sofu ve Kılıç Mahalle Muhtarı Osman Gültekin de Orman Genel Müdürlüğü ve Anamur Orman İşletme Müdürlüğü'ne üreticiye verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ettiler.
    Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından üreticiye nar, ceviz ve incirden oluşan toplam 6 bin 500 fide dağıtımı gerçekleştirildi.
    FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow