hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite öğrencileri Anamur’a 'Şehit Kütüphanesi' kurdu

    Üniversite öğrencileri Anamur’a Şehit Kütüphanesi kurdu
    expand

    Üniversite öğrencileri Anamur’a 'Şehit Kütüphanesi' kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ ANAMUR (Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesinde Kocaeli Üniversitesi öğrencileri 800 kilometre yol kat ederek  kütüphane kurdu. Kütüphaneye şehit polis memuru Burak Derya’nın adı verildi.

    Kocaeli Üniversitesinde okuyan öğrenciler tarafından kurulan Türkçe Topluluğu üyeleri, Anamur ilçesine bağlı Ovabaşı Mahallesi’ne geldi. Öğrenciler, 1908 yılından bu yana aralıksız eğitim veren Ovabaşı İlk -Orta okuluna 2 bin 900 kitaplık bir kütüphane kurdu. Kütüphaneye 15 Temmuz 2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün keşif uçağının Van’ın Gevaş İlçesi Artos Dağı’na çarparak düşmesi sunucu şehit olan 7 polis memurundan birisi olan Burak Derya’nın adı verildi. Kütüphane’nin açılış törenine, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Şehit’in Anne-Babası Firdevs-Özcan Derya, Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz sevinç, Muhtar Gani İmdat ve Mahalleliler katıldı. Konuşmaların ardından öğrencilerin seslendirdiği Orotoryo protokol ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
    Şehit annesi Firdevs Derya ütüphaneyi kuran öğrencilere teşekkür etti.

    Şehit Burak Derya Kütüphanesi’nin açılışı sırasında konuşan Kaymakam Bilal Bozdemir, kütüphanenin oluşmasında emeği geçen Kocaeli Üniversitesi Türkçe topluluğuna teşekkür etti. Kaymakam Bozdemir, “Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen Türkçe Topluluğu öğrencilerine ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne, Kocaeli Büyükşehir Belediyemize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin çocuklarımız ve mahallemizin vatandaşları için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

    Kocaeli Türkçe Topluluğu Başkanı Hüseyin Eryiğit de "İki ay önce başlatmış olduğumuz iyilik hareketimizde 2 bin 900 kitaplık bir köy okulu kütüphanesi kurduk. Kütüphanemize Şehit polis memurumuz Burak Derya’nın ismini verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  Açılışın ardından şehit polis memuru Burak Derya için mevlit ve mezarı başında fatiha okundu. Kütüphaneyi kuran üniversiteli ağabeylerine teşekkür eden Ovabaşı İlk-Ortaokulu öğrencileri, kütüphanede hem kitap okuyor hem de satranç oynuyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow