hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan vekile bayraklı protesto

    Yunan vekile bayraklı protesto
    expand

    Yunan vekile bayraklı protesto

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL / ANAMUR,(Mersin)- MERSİN’in Anamur ilçe belediye meclisi, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşması sırasında Türk bayrağını yırtan Yunan vekil Ioannis Lagos'ı protesto etti. 
    Anamur Belediye Meclisi, 9 maddelik gündemi oylamak için toplandı. Gündem öncesi meclis üyelerinin tamamı Türk bayrağı ile kürsülerini donatarak, Yunan vekil Ioannis Lagos'u protesto etti. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, "Esasen bir milletin şerefini temsil eden bayrağa yapılan saygısızlığın cevabını, yaklaşık 100 yıl evvel bir 9 Eylül sabahı İzmir’i Yunanlılardan temizleyen Mustafa Kemal Atatürk vermiştir.  Çiğnemesi için önüne serilen Yunan bayrağını 'Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız' diyerek yerden kaldırtmış, milletimize zulmeden, İzmir’i işgale kalkışan bu zihniyetin bile bir şerefi olduğunu ifade etmiştir. Türk’ün 5 bin yıllık tarihinde ne bir millete zulüm, ne bir toplumu aşağılama nede bir zümreye hakaret vardır. Sevgi, barış ve hoşgörü ile tüm dünyaya nam salmış aziz milletimize ve şanlı bayrağımıza yapılan bu saldırıyı kınıyorum" dedi.
    Konuşmaların ardından oylanan 9 maddelik gündem, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Kılınç, meclis üyelerine ikmal alanındaki konkasör ve sıcak alsfalt tesisini gezdirerek bilgi verdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow